Direct naar de content
icon search white
2 oktober 2017 - Blogs

Wetenswaardigheden Burgerzaken (oktober 2017)

Zoals vorige keer aangegeven, ga ik dit keer dieper in op onze beveiligingsoplossingen voor Burgerzaken. Ofwel…welke producten en diensten zijn wellicht relevant voor je? Veel leesplezier en ik hoop jullie allen te ontmoeten tijdens de komende regiomeetings van de GebruikersVereniging en op het Grote Publiekszaken Selfservice Congres (#GPSC17) op vrijdag 17 november 2017.

Reacties nieuwe innovaties en de regiobijeenkomsten

Vorige nieuwsbrief heb ik de nieuwe innovaties aangekondigd, zoals iBegraafplaats, iKoppelingen, iRapportage, iVerblijf & Adres Inschrijving en iVerkiezing. Tijdens de regiosessies van de GebruikersVereniging worden deze oplossingen gepresenteerd en toegelicht.

De aanmeldingen voor deze dagen zijn, eerlijk gezegd, nog tegenvallend. Ondanks dat deze regionaal, dicht bij jou in de buurt, plaatsvinden. Deze sessies zijn vooral bedoeld voor de proceseigenaren van Burgerzaken, de key users, de teamleiders en applicatiebeheerders. In 3 uur tijd een compleet overzicht van nieuwe innovaties die voor jouw dienstverlening belangrijk zijn.

Een team van 7 deskundigen is aanwezig per regio om jouw vragen te beantwoorden. Ook geven we dan antwoord of advies op jouw individuele situatie in relatie tot Cipers, iBurgerzaken, de landelijke initiatieven rondom de BRP (GVRP) en jouw roadmap. Samen gaan we voor betere burgerzakendienstverlening.

Gemakkelijker kunnen we het niet maken. Twijfel niet en kom naar deze dagen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Op deze pagina vind je de data en regio’s, alsook het inschrijfformulier.

Nieuwe beveiligingsproducten en diensten

Tijdens de regiosessies is er ook een stand voor uitleg over onze beveiligingsproducten. Dit onder de name iSecure.

Beveiliging en privacy is hot. Datalekken, goede virussoftware en voorkomen cyberaanval bezorgen veel ICT-deskundigen slapeloze nachten. Er komt Europese wetgeving aan en de vragen naar goede oplossingen nemen met de dag toe... Het is daarom tijd om een doordacht antwoord te hebben op deze vragen en met oplossingen te komen die jullie hierbij helpen.

De iSecure lijn omvat diverse producten en diensten. Onderstaand een opsomming van de meest gevraagde oplossingen:

  1. iSecure VPN

Dit is een extra beveiliging op jouw netwerk. Vaak is de basis GemNet en dit is een extra beveiligingslaag op GemNet of Internet. Nu al maken 10-tallen gemeenten gebruik van deze extra beveiligingsvoorziening. Er is ook een VPN+ aanbieding waardoor er een failover oplossing is als jouw netwerk uitvalt.

  1. iSecure DigiNetwerk

Eindelijk is er een keuze voor andere aanbieders van beveiligde overheidsnetwerken. We bieden de aansluiting aan op Diginetwerk. Deze combinatie met VPN biedt extra alternatieven die nog beter beveiligd zijn. En dat tegen lagere kosten.

  1. iSecure End2End

Hierbij vindt monitoring plaats van jouw omgeving. We meten de snelheden en controleren de geldigheid van de certificaten etc.

  1. iSecure Continuïteit

Mocht jouw gemeente niet meer bereikbaar zijn door welke dan reden ook. Denk aan brand, geen netwerk meer etc. Dan biedt iSecure Continuïteit de service om direct met een aantal gebruikers over te schakelen naar een alternatieve omgeving. Dus continuïteit bij een calamiteit.

  1. iSecure Guardium

Mocht je een datalek hebben of beter nog een datalek voorkomen, dan kan iSecure Guardium een oplossing zijn. Alles wordt bijgehouden: wie wat raadpleegt. En vreemd gedrag wordt direct gesignaleerd.

  1. iSecure Useraudits

Wie heeft waar toegang toe? Hoeveel users heb je nog openstaan van medewerkers die er niet meer zijn? Vragen die we met deze audit voor je inzichtelijk maken en oplossen.

  1. iSecure ISAE3402 audit verslag

De basis voor de GDPR Europese wetgeving die gaat komen. 2x per jaar worden we hierop geaudit. Voor jou een zekerheid dat we de processen goed op orde hebben.

Genomineerden Landelijke Selfservice Competitie voor Gemeenten

Tijdens het Grote Publiekszaken Selfservice Congres (#GPSC17) maken we ook de winnaars van de Landelijke Selfservice Competitie voor Gemeenten (#LSG17) bekend. De gemeenten die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen binnenkort een uitnodiging van Sanne.

Het congres staat vooral in het teken van leren van elkaar op het gebied van selfservice. Net als de 21 workshops is ook dit landelijk congres gratis. Ons doel is dat je jouw burgers en medewerkers blij maakt, door nog beter gebruik te maken van de selfservicemogelijkheden van iBurgerzaken. Leren van elkaar staat centraal. 

---- 

Ontvang je onze Publiekszaken nieuwsbrief nog niet? Vergeet je dan niet aan te melden, zodat je deze update nooit meer hoeft te missen... Stuur bovendien deze nieuwsbrief door naar je collega’s die wellicht de nieuwtjes ook willen weten.

Deel via: