Direct naar de content
icon search white
5 maart 2018 - Blogs

Wetenswaardigheden Burgerzaken (maart 2018)

Dit keer een aantal korte onderwerpen waar je komende maanden rekening mee kunt houden. Veel leesplezier en reageer met onderwerpen naar mij. Mijn oproep: laat je collega’s zich aanmelden op deze nieuwsbrief. Ik merk te vaak dat medewerkers niet op de hoogte zijn van allerhande ontwikkelingen.

#LSG18 in teken van procesoptimalisatie

Vorig jaar stond #LSG17 in het teken van selfservice. Ofwel hoe meer de burger digitaal werkt, hoe blijer hij wordt. En het blijkt ook dat steeds meer digitale transactie buiten werktijden plaatsvinden.

Dit jaar willen we deze selfservicecampagne doorzetten en maken we een start met het optimaliseren van de processen. Het lean en mean maken van de processen. De focus is dan gericht op snellere afhandeling, het elimineren van acties die geen toegevoegde waarde hebben en het verminderen van de werkdruk voor de medewerkers. Sanne is wederom degene die dit gaat oppakken en waarbij we de ervaringen gaan delen op het jaarcongres op het einde van het jaar. Volgende keer meer…

Meerjarenplan Burgerzaken: nog 3 open plekken

In de vorige nieuwsbrief is aangegeven dat we een speciale aanbieding hebben tot en met het 2e kwartaal om gezamenlijk met een kleine groep gemeenten de Burgerzaken strategie op te zetten en te vertalen in een meerjarenplan voor elke individuele gemeente. Er is hier positief op gereageerd en er zijn nog 3 plaatsen vrij. Dus bel (06-29527442) me als je met 5 gemeenten zo’n sessie wilt. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

iVerkiezing mooie innovatie

De verkiezingen komen er nog aan. Doch feit is nu al dat de voordelen van iVerkiezing duidelijk zichtbaar zijn. Top job van Lieve Dreesen en de productchamp Dylan Kusters. In deze nieuwsbrief het verhaal van gemeente Helmond en daarbij een verwijzing naar enkele blogs van Dylan.

Direct na de verkiezingen starten we met de intake van de gemeenten die volgend jaar iVerkiezing willen gebruiken. Dus maak alvast je mening op en besluit of je de nieuwe innovatie wilt aanschaffen. We gaan tot 50 nieuwe gebruikers van iVerkiezing in 2019 en dat proces van implementatie start al direct na de zomer.

Handboek Burgerzaken Amsterdam

Na de annoncering 2 weken terug dat iBurgerzaken als eerste applicatie gaat koppelen met het nieuwe Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA), hebben we veel vragen ontvangen over de kosten en mogelijkheden. Ook voor de combi waarbij VIND Burgerzaken en HBA beide gekoppeld zijn met iBurgerzaken, is veel interesse. Zodra ik de prijzen heb afgestemd met de leveranciers zal ik een aparte mailing sturen. Dat kan nog wel maandje duren.

Maak kenbaar aan je accountmanager als je al eerder informatie wilt hebben.

Veel interesse voor vervanging begraafplaatsadministratie door iBegraafplaats

De voordelen van volledige integratie van het overlijdensproces en het begraven, zijn vaak de trigger om over te stappen van de huidige geautomatiseerde administratie naar iBegraafplaats. Vooral de iBurgerzaken gemeenten die Key2Begraven, HTA en Trobit hebben, tonen veel interesse.

Neem contact op met onze Productchamp voor iBegraafplaats: Jeroen Besselink. Je bereikt hem via 06 4609 1169 of Jeroen.besselink@pinkroccade.nl. Hij staat je graag te woord.

NVVB in teken van de roadmap

18 en 19 april is wederom het jaarlijkse NVVB congres in Noordwijkerhout. Dit keer in het teken van “‘Welke route stippelen we uit?”. Ofwel hoe ziet de roadmap eruit naar de toekomst, gezien de vele ontwikkelingen of niet-ontwikkelingen van RDW, BRP, digitale identiteit etc.

Ook wij gaan op deze roadmap inspelen en je vooral informatie geven welke innovaties we gaan oppakken om je maximaal te ondersteunen met onze oplossingen. Het belooft weer een inspirerende beurs te worden waarin onze kwartiermakers ook weer in een aantal workshops hun ervaringen willen delen. Hetzij op procesgebied (Enschede), hetzij met de nieuwe oplossing voor verkiezingen (Helmond) of met een scanstraat voor snelle inschrijvingen (Groningen)!! 

Mat

----

Ontvang je onze Publiekszaken nieuwsbrief nog niet? Vergeet je dan niet aan te melden, zodat je deze update nooit meer hoeft te missen... Stuur bovendien deze nieuwsbrief door naar je collega’s die wellicht de nieuwtjes ook willen weten.

Deel via: