Direct naar de content
icon search white
3 december 2018 - Blogs

Wetenswaardigheden Burgerzaken (december 2018)

Leuk dat de vorige nieuwsbrief over het totaaloverzicht van onze innovaties en producten/diensten goed is ontvangen. Ook was er een grote opkomst bij de GV regiosessies. Waarbij Sanne van der Zanden samen met de aanwezigen heeft stilgestaan bij (de optimalisatie van) het verhuisproces. Uiteraard beseffen we ons dat het direct toepassen van de optimalisaties altijd meer tijd en afstemming vraagt. Toch zien we dat bijvoorbeeld de “groene” verhuizing steeds meer wordt toegepast. En de tijdsbesparing wordt goed ontvangen door medewerkers. In dit blog meer over ons innovatieprogramma

De laatste maand van 2018

We staan voor het einde van het jaar. Vaak een moment om de plannen voor 2019 op te maken. En de goede bedoelingen op een rijtje te zetten. Schroom niet om onze website te raadplegen of je accountmanager te bellen als je meer informatie wil. 

Komende weken zijn we met zijn allen druk bezig om de vele herindelingen en gewonnen aanbestedingen live te brengen. Maar liefst 24 (nieuwe en heringedeelde) gemeenten gaan per 1 januari gebruik maken van iBurgerzaken. Welkom alvast bij onze iBurgerzaken Community.

Ik wens allen een mooi uiteinde en dank voor het mooie jaar 2018. We kijken terug op veel blije klanten, veel nieuwe producten en mooie contactmomenten met elkaar.

Regionale opleiding iRapportage Overzichten februari 2019

De grote voordelen van regionale opleidingstrajecten hebben we al mogen ervaren. Denk hierbij aan de opleidingen van iVerkiezing. Belangrijke voordelen zijn het beter leren kennen van collega-gemeenten, van elkaar leren. En praktijkkennis uitwisselen, wat leuker en goedkoper is!

Vandaar dat iRapportage Overzichten ook regionaal wordt aangeboden. Dat willen we graag in 3 stappen doen:

  1. Technische installatie
    Dit wordt vooraf en op afstand uitgevoerd. Uiteraard nemen we contact met je op om dit af te stemmen. En zorgen we dat alle technische componenten worden geïnstalleerd. Dit stemmen we af met je systeembeheerder of applicatiebeheerder.
  2. Opleiding iRapportage Overzichten
    Dat doen we regionaal. We leiden je op in het gebruik van de 50 standaardrapportages. En op welke wijze je zelf rapportages kunt aanpassen. Dit is met name gericht op applicatiebeheerders iBurgerzaken, gegevensbeheerders en senior users die vaak rapportages draaien. Door het regionaal opleiden hoor je welke overzichten anderen gebruiken. En hoe zij deze overzichten inzetten. Hierdoor leer je van elkaar. En kun je gemakkelijk informatie en hulp uitwisselen!
  3. De terugkomdag van iRapportage Overzichten
    Na 3 maanden houden we een regionale terugkomdag. Gebruikers delen ervaringen. En laten weten welke rapportages zij nog graag willen zien omdat deze nog missen. Deze vragen pakken we dan ook gezamelijk op.

Bij voldoende deelname per regio, worden de regionale sessies georganiseerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de GV regio indeling. Als er te weinig deelname is in een regio, voegen we regio's samen. De planning is om in februari 2019 alle regio's te bedienen met de eerste 2 stappen (na de verkiezingen). En stap 3 te organiseren.

Doe jij ook mee? Laat het ons zo snel mogelijk weten, maar uiterlijk voor 1 januari 2019). We sturen je dan per ommegaande de aanbieding. Heb je al een offerte of opdracht gegeven voor iRapportage Overzichten. En wil je meedoen met deze nieuwe opzet? Neem dan snel contact met ons op. Zodat we de omzetting gaan regelen. Dit kun je doen door contact op te nemen met je accountmanager.

Laat daarnaast ook andere deelnemers van jouw GV-regio weten dat je interesse hebt getoond aan deze regionale opleiding. Degene die zich aanmelden worden op de hoogte gehouden welke gemeenten in jouw regio mee gaan doen aan dit initiatief.

iBurger de nieuwe richting

Toch nog een nieuwtje in 2018. We zijn gestart met een nieuwe productlijn. Waar iBurgerzaken voorziet in de behoefte voor de gemeente willen we met iBurger de focus leggen op de burger. Het is onze eerste innovatie waarbij we onze droom gaan concretiseren naar mooie oplossingen.

Dit keer staat de burger centraal met zijn smartphone. Nog even dromen? Met spraak je diensten aanvragen, jij als burger in regie om te bepalen wie welke gegevens mag gebruiken, alle informatie over je eigen leefomgeving et cetera. Komende GV sessies in 2019 gaan we hier zeker aandacht aan geven.

Kwartiermakers dank voor jullie inbrengen

Tot slot wil ik de kwartiermakers hartelijk danken voor hun topinbreng bij de nieuwe productontwikkelingen. En om het geleerde over te brengen naar andere gemeenten.

Ik denk aan:

Deel via: