Direct naar de content
icon search white
4 december 2017 - Blogs

Wetenswaardigheden Burgerzaken (december 2017)

Dit keer een opsomming van mooie aanbiedingen en leerervaringen. Veel leesplezier en allen een fijne kerst en een gezond en gelukkig 2018 toegewenst.

GV regio-overleggen in teken van innovaties

De regio-overleggen van de GebruikersVereniging (GV) stonden de laatste keer in het teken van nieuwe innovaties van iBurgerzaken [roadshow]. En veelal vertelde een gemeente uit de regio haar best practice. Deze opzet zorgde in elke regio voor een grote opkomst en vele positieve reacties. Samen met de GV gaan we dit evalueren en 2018 nog meer in het teken zetten van innovaties en leren van elkaar. Alle gemeenten die hebben aangegeven een informatiepakket te willen, zijn inmiddels benaderd.

Black Friday aanbieding…

De vraag naar een andere soort dienstverlening en de interesse in de nieuwe apps na de GV regio-overleggen, heeft ervoor gezorgd dat we een keer ingespeeld hebben op de Black Friday-gekte in de wereld. Ofwel tot 25 december geldt een speciale aanbieding voor de nieuwe apps én voor iService. Hiervan heb je persoonlijk bericht ontvangen. Het aanbod van iService staat bovendien ook online.

iService biedt flexibele oplossing voor gerichte vraag

Ook gemeenten hebben te maken met gebrek aan personeel door pieken of ziektes en in een aantal gevallen of op sommige momenten aan een tekort aan specialistische kennis. Met een aantal kwartiermakers is een flexibel pakket opgezet voor het ondersteunen van deze gemeenten: iService. Doel is op het juiste moment de juiste kennis leveren. We hebben de capaciteit om een 50-tal gemeenten hiervan te voorzien. Als je interesse hebt, meld je dan hier aan.

#LSG17 krijgt een vervolg in 2018

Met de prijsuitreiking hebben we de Landelijke Selfservice Competitie voor Gemeenten (#LSG17) héél mooi afgesloten. Er is echter behoefte aan een nieuw hoofdstuk. Daarom gaan we ook in 2018 door met de gratis workshops. Momenten om te leren van elkaar in het kader van selfservice. Dat nieuwe hoofdstuk is nog helemaal leeg en we kunnen niet wachten om het in te vullen voor jullie… Hoewel helemaal leeg? Eén ding weten we wel; ook komend jaar plannen we de workshops weer in de GV-regio’s in combinatie met de regio-overleggen. Via www.lsg18.nl houden we je op de hoogte.

NRC geeft uitgebreide toelichting op stopzetten landelijk BRP initiatief

Lees het artikel "Hoe de overheid 100 miljoen uitgaf aan drie ict-mislukkingen", als je wilt weten wat de laatste 12 jaar is gebeurd met het landelijke initiatief van een centrale BRP. Een uitgave van het NRC over de 100 miljoen euro die weg zijn en waar nog 225 miljoen voor nodig zou zijn...

Wat de echte waarheid is, zullen we nooit weten. Ben in ieder geval blij dat wij het beter hebben gedaan. Toch wel iets goedkoper én met een oplossing voor de burgerzakenmodules. Een oplossing waar we inmiddels 130 gemeenten, duizenden ambtenaren en miljoenen burgers dagelijks blij mee maken. Dit mede dankzij onze kwartiermakers. 

Een dag vol leerervaringen en één iBurgerzaken klantenteam: #GPSC17

Het Grote Publiekszaken Selfservice Congres (#GPSC17) vond plaats op vrijdag 17 november. De gehele dag stond in het teken van willen leren van elkaar, van saamhorigheid en van veranderingsbereidheid.

Er stonden mooie winnaars op het podium ter ere van de prijsuitreiking van de Landelijke Selfservice Competitie voor Gemeenten (#LSG17). Mooi om te zien hoe deze dag de leerervaringen werden gedeeld met andere gemeenten. Ook veel kritiek op politiek Den Haag, dat innovaties nog belemmert. Tijd voor verandering.

Mooi moment was toen iedereen geblinddoekt was. 1 uur lang. Stel je voor… Iedereen was in één keer gelijk. Allen hadden dezelfde belemmering en ook uitdaging. Je gaat beter luisteren en je bent blij dat je elkaar kunt vasthouden om ergens naar toe te gaan… We waren één groot team van 200 personen dat besefte dat je wel degelijk kunt veranderen als de wil er is. Dit uur bepaalde voor de rest van de dag hoe je met elkaar omgaat.

We gaan door met de selfservice workshops in 2018 en organiseren ook weer een landelijk congres. Een mooier bewijs dat we met iBurgerzaken de juiste koers hebben gekozen is er niet. Op naar nog meer blije burgers en medewerkers voor het jaar 2018!

----

Ontvang je onze Publiekszaken nieuwsbrief nog niet? Vergeet je dan niet aan te melden, zodat je deze update nooit meer hoeft te missen... Stuur bovendien deze nieuwsbrief door naar je collega’s die wellicht de nieuwtjes ook willen weten.

Deel via: