Direct naar de content
icon search white
31 januari 2020 - Blogs

Weg met de baas

In sterke teams is er ruimte voor prestaties én plezier. Ons recente bedrijfsuitje naar de sneeuw zorgde direct weer voor een compleet andere dynamiek in de groep. Op kantoor krijg je doorgaans een eenzijdige koffieapparaat-kijk op elkaar. Een paar dagen met elkaar optrekken, geeft de ruimte om langere gesprekken met elkaar te voeren, passies en interesses te delen. Zo’n uitje zorgt daardoor voor meer openheid en minder aarzeling in het team. En dit komt de teamprestaties absoluut ten goede.

Bedrijfsuitje naar de sneeuw

We werken allemaal hard, hebben een succesvolle periode achter de rug en beloning en ontspanning zijn dan ook op zijn plaats. Ook dit jaar kozen we voor een short-ski die grotendeels in het weekend viel; we stapten op vrijdagavond 24 januari in de bus naar Flachau en waren op dinsdagavond laat terug in Den Bosch. Het is immers wel de bedoeling dat het bedrijf blijft draaien terwijl de sneeuwliefhebbers in de bergen zitten. Ongeveer de helft van de medewerkers van PinkRoccade Publiekszaken en PinkRoccade Proces & Services ging mee en de andere helft zorgde goed voor onze klanten en iBurgerzaken.

Groepsfoto ski trip PZ 2020.jpg

Teambuilding in informele sfeer

Wintersport als bedrijfsuitje is teambuilding in een informele sfeer. Een unieke kans, zeker als je weet dat grootse realisaties in onze professionele geschiedenis voortkomen uit topteamwork. Je leert je collega’s op een andere manier kennen. Beter ook want meerdere dagen met elkaar optrekken geeft de ruimte om langere gesprekken met elkaar te voeren en daardoor passies en interesses te ontdekken.

En misschien wel het mooiste? Je gaat als vanzelf op zoek naar collega’s met hetzelfde ski- of snowboardniveau. En op de piste blijf je bij dit groepje met collega’s die even ‘goed’ kunnen skiën als jij. Juist deze collega’s leer je dan -onverwachts- beter kennen en dat werkt sfeerverhogend binnen het team.

Meer openheid en minder schroom

Bovendien is wintersport gezond voor geest en lichaam. Berglucht doet de mens goed! Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat je van een sneeuwvakantie gemotiveerder en scherper terugkomt dan van een zonvakantie. Hoewel ik betwijfel of ze dan rekening houden met een goede après-ski? Want, eerlijk is eerlijk, dat hoort er bij onze uitjes natuurlijk ook bij!

Al met al is zo’n bedrijfsuitje in de sneeuw eens wat anders dan het babbeltje aan de koffiemachine… Het zorgt absoluut voor meer openheid en minder schroom in het team. Collega’s leerden elkaar –en hun baas– weer beter kennen. Geloof me, tijdens onze short-ski verzamelden we genoeg verhalen voor de rest van het jaar. We zijn er dan ook klaar voor om ook in 2020 weer samen met jullie (onze klanten) te werken aan het verder verbeteren van het product iBurgerzaken en de dienstverlening hier omheen. Ik kijk in ieder geval uit naar weer een mooi jaar.  

Deel via: