Direct naar de content
icon search white
27 juni 2019 - Blogs

Waar staan we nu met iNzicht?

Vanuit ‘s-Hertogenbosch houdt een enthousiast team zich bezig met iNzicht. We praten je graag bij over de meest recente ontwikkelingen. Vanuit de verschillende units van PinkRoccade Local Government werken we aan deze applicatie. Hiermee ontwikkelen we één informatie platform.

Sociaal domein
Vanuit het Sociaal domein zijn we gestart met data om te zetten naar informatie. Inmiddels hebben wij hier samen met een groep gemeenten behoorlijk wat inzichten ontwikkeld op gebied van Jeugd, Wmo, Werk, Inkomen en Regie. iNzicht Regie is recent opgeleverd. Hiermee krijg je onder andere zicht op de verschillende casussen, zoals hoeveel signalen komen er via welke kanaal binnen bij de gemeente?

iRapportage
Vanuit de businessunit Burgerzaken is de module iRapportage onderdeel van iNzicht. Binnen iRapportage zijn er tot nu toe 50 inzichten gemaakt die informatie geven over onder andere: geboorten, reisdocumenten en huwelijken. Deze ontwikkeling staat niet stil want samen met gemeenten creëren we steeds nieuwe inzichten.

Ruimte & Omgeving
De technische ontwikkeling van iNzicht Belastingen is gestart. Met een groep gemeenten zijn de wensen en behoeften in kaart gebracht, zoals; welke inzichten zijn er nodig voor het beleid en raadsinformatie? Het development team is bezig om de data te vertalen en te visualiseren. Vanuit dit domein is er informatie nodig vanuit meerdere databronnen. Binnen enkele weken zijn de 1e inzichten gereed. Deze inzichten geven informatie over kwijtscheldingen en openstaande posten.  

Process & Services
Bij Process & Services zijn ook de wensen en behoeften voor informatie in kaart gebracht. De ontwikkeling van iNzicht doen we in co-creatie met gemeenten. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk deze video! We zoeken hier nog een aantal gemeenten die willen meedenken. Heb je interesse of wil je graag meer informatie over deze co-creatie? Neem contact met mij op.

Financiën & Services
Financiën & Services staat nog aan het begin met de ontwikkelingen van iNzicht. Na de zomer willen we starten met een inventarisatie van de wensen en behoeften. Heb je hier ideeën over? Laat het me weten en ik kom graag bij je langs om het te bespreken.

Neem gerust contact met mij op
Hierboven heb je in het kort de recente ontwikkelingen rondom iNzicht gelezen. Wil je meedenken en betrokken zijn bij de ontwikkeling? Of heb je interesse in hoe de applicatie er in de praktijk uitziet? Neem gerust contact met me op!

Vriendelijke groet,

- Cora Schreuders, Business Analist Informatievoorziening -

Deel via:

‘Samen kom je verder!’

Cora Schreuders, Product Manager Datagedreven sturing
Cora website.png