Direct naar de content
icon search white
3 januari 2020 - Blogs

Stip op de horizon

2020; Tweeduizend twintig. Twintig-twintig. Hoe je het ook zegt, het is een bijzonder jaartal en we hopen dat het net zo’n bijzonder jaar mag worden als 2019. In deze eerste blog van 2020 blik ik eerst heel kort terug en vervolgens vooral vooruit want ik zet liever een stip op de horizon.

Dromen, durven, doen

Tijdens #GPSC19 (22 november 2019) ging mijn hele opening over het woord ‘Trots!’. Want dit is het gevoel dat ik vrijwel dagelijks heb als ik met de auto of soms op de fiets naar mijn werk rijd. En dat gevoel wilde ik graag delen. Waarbij ik in mijn verhaal onderscheid maakte tussen wat we allemaal bereikt hebben en hoe we dat hebben gedaan. Meer lees je in mijn laatste blog van 2019: “Durven trots te zijn!”.

De laatste 2 jaar hebben we 24 nieuwe klanten mogen verwelkomen. Een mooie waardering van het lef dat we samen hebben getoond om een compleet nieuw modern product te ontwikkelen. De teller staat nu op 154 klanten (zonder herindelingen zou dat zelfs 176 zijn). En daar durfden we 5 jaar geleden, bij de start van iBurgerzaken alleen maar van te dromen.

Samen toegevoegde waarde realiseren

Ook nu dromen we weer over het continu (door)ontwikkelen van iBurgerzaken; optimaliseren van bestaande apps, ontwikkelen van nieuwe apps en het tot stand brengen van nieuwe koppelingen. Daarbij dromen we uiteraard over oplossingen die vooral gericht zijn op toegevoegde waarde voor de burger of de medewerker/het management. Bij het waarmaken van onze dromen betrekken we uiteraard weer verschillende partijen: vooruitstrevende gemeenten, innovatieve partners en belangenverenigingen.

Uiteraard zullen we blijven communiceren over onze roadmap, nu en in de toekomst. Dat doet productmanager Engelbert Wijnhoven bijvoorbeeld in zijn eerste blog vanuit zijn nieuwe rol. Ook het Meerjarenplan(bord) krijgt hierin in 2020 uiteraard weer een belangrijke rol; Je eigen stip op de horizon voor de komende 3 jaar op een fysiek magneetbord dat we bij je achterlaten en wat je continu kunt bijstellen, met of zonder ons.

sunrise-1756274_1920.jpg

De toekomst begint nu

In de moderne wereld is verandering de enige constante, wordt wel eens gezegd. Tijdens #GPSC19 en in het magazine iNSPIRATIE toonden we 6 hele mooie innovaties die we liever nog vandaag dan morgen in het land zouden zetten. Partnership met andere vooruitstrevende gemeenten en leveranciers zijn en blijven randvoorwaardelijk om deze en andere innovaties samen te realiseren:

  1. iBrondocumenten: archiveren en snel benaderen – ibrondocumenten.nl
  2. ID-zuil: de optimale klantreis – id-zuil.nl
  3. iDocumentcreatie: op eenvoudige wijze (complexe) documenten maken - idocumentcreatie.nl
  4. iGeboorte+: geboorteproces met bewijsmateriaal – igeboorte.nl
  5. iManagementdashboard: tijdig sturen en bijsturen – imanagementdashboard.nl
  6. MijnIk: een eigen burgerportaal – burgerzakendroom.nl

Lef en durf gevraagd

Digitalisering, selfservice en de burger als klant hebben vergaande gevolgen voor de bedrijfsinrichting en dienstverlening van gemeenten en andere lokale overheden. PinkRoccade is een vooruitdenker, een partner die goed zicht heeft op de ontwikkelingen van morgen en deze vandaag weet toe te passen. Zo dragen wij bij aan de doelstellingen van onze klanten.

Innovaties en het waarmaken van onze dromen vraagt veel van ons allemaal. Van onze medewerkers, van medewerkers bij onze partners en van de medewerkers van de gemeenten. Elke betrokken organisatie moet er 100% achter staan en de medewerkers met lef vooral ondersteunen of zelfs aanmoedigen. We rekenen dan ook op jullie hulp om ook onze nieuwe dromen samen uit te laten komen!

Tegelijkertijd is de werkelijkheid dat de (Europese) wetgeving en de landelijke overheidsontwikkelingen het tempo bepalen. We zijn dan ook blij met het initiatief Common Ground, zodat er een overheidbreed innovatieplatform en basisarchitectuur gaan komen waar we onze oplossing op aan kunnen sluiten.

--

Deze blog is gepubliceerd als voorwoord in de digitale nieuwsbrief van PinkRoccade Publiekszaken. De rest van de nieuwsbrief lees je hier.

Deel via: