Direct naar de content
icon search white
28 november 2019 - Blogs

Durven trots te zijn!

Sommige woorden zijn buitengewoon vies. Een bepaalde klank of een associatie in iemands hoofd kan een woord simpelweg smerig maken. Dit is vaak erg persoonlijk. Zo is ‘trots’ in Nederland een beetje een vies woord. In onze doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg cultuur moet je vooral niet te veel boven het maaiveld uit willen komen. Dat ruikt dan al snel naar arrogantie of hoogmoed. Toch was Trots hét woord wat we vrijdag regelmatig op het scherm toonden en het gevoel wat alle aanwezigen mee naar huis namen…

Trots op de intensieve samenwerking

Afgelopen vrijdag tijdens #GPSC19 ging mijn hele opening over het woord ‘Trots!’. Want dit is het gevoel dat ik vrijwel dagelijks heb als ik met de auto of soms op de fiets naar mijn werk rijd. En dat gevoel wilde ik graag delen. Waarbij ik in mijn verhaal onderscheid maakte tussen wat we allemaal bereikt hebben en hoe we dat hebben gedaan.

Mijn verhaal begon met de grootste open deur van de dag: “Zonder jullie was dit nooit gelukt. Het is misschien cliché om jullie hier zo belangrijk te maken maar ik meen het echt. Toen ik 3 jaar geleden bij PinkRoccade ging werken was ik blij verrast over de intensieve manier waarop onze mensen met jullie samenwerken om de juiste apps te bouwen, te implementeren en vervolgens ook te beheren en te verbeteren.”.

Kaart iBurgerzaken Kwartiermakers.png

Trots op > 60 kwartiermakergemeenten [hoe]

24 kwartiermakergemeenten stapten 7 jaar geleden samen met ons in het avontuur. En dan moet je weten dat er op dat moment nog niet meer was dan een idee in het hoofd van productmanager Mat Keijers: Hij wilde van oude software die backoffice georiënteerd was naar een volledig nieuwe applicatie gericht op de dienstverlening van de gemeente. En vandaag de dag weet ik één ding zeker…zonder het LEF van deze club van 24 gemeenten waren we nooit gestart en op dinsdag 24 juni 2014 dus niet live gegaan met iBurgerzaken in de gemeente Waalwijk! Als we daar niet trots op mogen zijn?!

En het mooie is dat goed voorbeeld deed volgen: ruim 60 gemeenten werkten inmiddels mee aan de (door-)ontwikkeling van iBurgerzaken. En weet: zolang als iBurgerzaken bestaat is en blijft de betrokkenheid van kwartiermakers essentieel. Hiermee borgen we namelijk dat specialisten bepalen hoe jullie oplossingen moeten werken. iBurgerzaken is nooit af en het is onze missie om vandaag de dag van morgen samen met jullie te verbeteren.

Trots ben ik ook op de keiharde cijfers [wat]

Met gepaste trots sloot ik vrijdag af met fantastische resultaten die we samen hebben neergezet. Zo hebben 26 ‘extra gemeenten’ gekozen voor PinkRoccade Publiekszaken; een ongekend aantal in een kleiner wordende markt! Deze gemeenten hebben voor ons gekozen omdat onze oplossing aansluit op hun wensen en dat is niet gek. De oplossing is namelijk gebouwd vanuit de ideeën van de kwartiermakers. Jullie dus!. Samen hebben we dus deze resultaten neer kunnen zetten:

  • Van 24 naar 152 gemeenten die iBurgerzaken gebruiken in 5 jaar;
  • Van krap 5 miljoen inwoners bedienen naar ongeveer 6,1 miljoen inwoners;
  • Van gemiddeld 16% selfservice naar 53% in slechts 3 (!) jaar;
  • 27.000 geboorteaangiftes door kersverse ouders op het ziekenhuisbed;
  • Bijna 400.000 Groene verhuizingen* en daarmee een tijdsbesparing van 47.000 uur.

*) Een verhuizing die zonder tussenkomst van de ambtenaar wordt verwerkt in de BRP. Dat is mogelijk dankzij de ingebouwde risicoprofielen in iVerblijf & Adres die gebaseerd zijn op het programma Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA).

Zo trots als een pauw!

Ik hoop dan ook dat jullie net zo trots zijn op onze club, onze mensen en op ons product? Om dat te bezegelen hebben we vanaf nu een mooi magazine iNSPIRATIE en een bijbehorende website met meer dan 100 Best practices (www.100bestpractices.nl). En ik wil je oproepen om daar jouw Best practices en daarmee gevoel van trots te delen. Neem hiervoor contact op met Sanne van der Zanden.

Dan sluit ik af met jullie nogmaals te bedanken voor jullie enorme betrokkenheid tijdens de afgelopen jaren. En als de komende 5 jaar net zo’n mooie reis mag zijn als de afgelopen 5 jaar dan weet ik zeker dat we over 5 jaar zo mogelijk nog trotser kunnen zijn; zo trots als een pauw!

Deel via: