Direct naar de content
icon search white
28 september 2017 - Blogs

Spring in het diepe, het ondiepe doet zeer

Niet leren bestaat niet. Leren doe je zelfs continu. In de kennisbank van Twynstra Gudde valt te lezen dat er 5 ‘geloofsovertuigingen’ zijn rond het leren: kunst van het afkijken, participeren, kennis verwerven, oefenen en ontdekken. De eerste behandelde ik uitgebreid in mijn vorige blog “Leer door bij anderen af te kijken”. vandaag sta ik stil bij de laatste. Want ik stimuleer graag dat mensen in mijn omgeving hun eigen weg ontdekken.

Spelen, onderzoeken en observeren

Ontdekkers zijn, in mijn beleving, veelal kritisch. Zij zoeken immers een oplossing die de verwachtingen overtreft. Zo zullen zij altijd meerdere bronnen raadplegen. Zich steeds afvragen waarom de andere oplossing beter is dan de eigen, huidige oplossing. Er altijd naar streven het nog beter te doen dan wat ze hebben gezien/gehoord. En continu nagaan of de gehoorde oplossing ook past bij de eigen doelgroep. Want zij weten als geen ander…Hoe beter je kijkt en luistert (met een kritisch oog en oor), hoe groter de kans op een positief resultaat.

Ontdekken op vrijdag 17 november

Het Grote Publiekszaken Selfservice Congres (#GPSC17) is zo’n moment waarop je in het diepe kunt springen. Dit congres biedt een unieke kans om te ontdekken, onderzoeken en observeren. Hier worden immers de praktijkervaringen van meer dan 50 gemeenten gedeeld.

Zo zijn er aan het begin van middag rond-de-tafel-gesprekken: één voor bestuurders en één voor managers. Tijdens deze sessies delen een aantal bestuurders en managers hun op feiten gebaseerde best practices met je. En nodigen wij je uit om handvaten te vinden om je eigen weg uit te stippelen…buiten de vaste denkkaders van je eigen gemeente.

Zie ik je tijdens het Grote Publiekszaken Selfservice Congres?

Meer informatie over het Grote Publiekszaken Selfservice Congres (#GPSC17) vind je op www.gpsc17.nl. Zo staat daar het programma van vrijdag 17 november, inclusief de sprekers. En is dat ook de plek waar je je direct aanmeldt.

Weet: De interesse is groot, de aanmeldingen gaan hard. Als je zeker wilt zijn van deelname kun je je dus maar beter alvast aanmelden!

Spring-in-t-diepe.png
Deel via: