Direct naar de content
icon search white
4 september 2017 - Blogs

Leer door bij anderen af te kijken

Je kunt leren door boeken te lezen, naar congressen te gaan of opleidingen te volgen. Maar volgens mij leer je het meeste door bij anderen af te kijken. Als je het mij vraagt zouden dat meer mensen moeten doen! En dat hoeft niet stiekem, zoals vroeger in de schoolbankjes, doe het gewoon in het openbaar, zou ik willen adviseren.

Afkijken op vrijdag 17 november

Het Grote Publiekszaken Selfservice Congres (#GPSC17) is zo’n moment waarop je af mag kijken. Het doet me goed om te vertellen dat het programma van vrijdag 17 november steeds meer vorm krijgt: Uiteraard zijn er een aantal plenaire gedeeltes. Tijdens de opening laten we bijvoorbeeld de thematiek rondom de BRP en plaatsonafhankelijke dienstverlening uiteraard niet links liggen. Aansluitend is er een inspirerende keynote lezing, die je een bijzondere kijk op je ambities zal geven.

Inspirators over selfservice

Aan het begin van middag begint het afkijken nog serieuzere vormen aan te nemen. Dan organiseren we namelijk rond-de-tafel-gesprekken: één voor bestuurders en één voor managers. Even weg uit de vaste denkkaders van je eigen gemeente. Tijdens deze sessies delen een aantal bestuurders en managers hun op feiten gebaseerde best practices met je. En nodigen wij je uit om af te kijken, en vragen te stellen.

De komende periode zullen we meer publiceren over de deelnemers en hun casuïstiek. Hierbij alvast de eerste personen die hebben toegezegd dat jij bij hun mag afkijken:

Managers

 1. Claudia Vermeulen, Dimpact (LinkedIn)
 2. Evelien van Rijswijk, afdelingsmanager bij gemeente Almelo (artikel)
 3. Giovanni Wouters, directeur bij gemeente Helmond (LinkedIn)
 4. Henk van den Boom, afdelingsmanager bij gemeente Ede (LinkedIn)
 5. Marjon van der Maat, afdelingshoofd bij gemeente Tilburg (LinkedIn)
 6. Patrick Nelen, Idealiter (LinkedIn)
 7. Rutger den Toom, beleidsadviseur bij gemeente Goes (LinkedIn)
 8. Sanne Schwarte, programmamanager bij gemeente Weert (LinkedIn)

Bestuurders

 1. Carolien Nicolai, actieteam GebruikerCentraal (LinkedIn)
 2. Irene ten Seldam, wethouder bij gemeente Almelo (website)
 3. Jan Fraanje, directeur VDP (LinkedIn)
 4. Jos Heijmans, burgemeester gemeente Weert (website)
 5. Simon Rijsdijk, NVVB (LinkedIn)

Winnaars op het podium

Rond half 3 start de centrale afsluiting. Dit is onder meer het moment om de prijzen van de Landelijke Selfservice Competitie voor Gemeenten (#LSG17) uit te reiken. Ben je ook zo benieuwd wat deze gemeenten zoal gedaan hebben om op dit podium te kunnen staan? Of denk je zelf op het podium te schitteren, en wat ga je dan vertellen? Ook hier valt weer voldoende af te kijken verwacht ik!

Bij wie keek jij af of zou je willen afkijken?

Deel het in een reactie op deze blog of vertel het me tijdens de netwerkborrel op vrijdag 17 november. Want ik nodig je van harte uit om vanaf half 4 nog even verder gaan met afkijken of te bespreken waar je zeker nog moet gaan afkijken.

Deel via: