Direct naar de content
icon search white
7 december 2023 - Blogs

Ook in 2024 kent onze Transformatie 3 fases

Als Programmamanager heb ik echt even een pas op de plaats moeten maken de afgelopen maanden. Heel vervelend want mij gaat het meestal niet snel genoeg. Tegelijkertijd staat klanttevredenheid bij mij hoog in het vaandel dus dat verzacht deze pijn. De onverwachtse Tweede Kamerverkiezingen en de vele aanpassingen in wet- en regelgeving hebben namelijk impact op de ‘Reis door de bergen’. En dan specifiek op de deadlines van fase 3 en 4 binnen dit programma. In deze blog geef ik je daarover een -veelgevraagde– update. En daarbij introduceer ik ook nieuwe fases voor in 2024. Lees je mee?

Het is bekend welke andere Cipers-functies we binnenkort uitzetten

Na het succesvol afronden van fase 1 en 2 in de ‘Reis door de bergen’ is het nu tijd voor fase 3 van de Transformatie 2023. Daarin staan 4 producten die je gebruikt voor het actualiseren & corrigeren van een persoonslijst, het verwerken van BAG-berichten, het maken van selecties & rapportages en het raadplegen van gegevens. En ja dat is natuurlijk bewust heel simpel gezegd. Vooral de insiders zijn nieuwsgierig naar allerlei details dus laat ik jullie meenemen...

Op vrijdag 16 februari zetten we de functies ‘van deze producten’ binnen Cipers uit. Op TOPdesk lees je wat we dan precies uitzetten. Natuurlijk zijn dat alleen functies waarvan een goede en vaak zelfs betere tegenhanger beschikbaar is. En dat zijn er eerlijk gezegd wat minder dan we eind vorig jaar hadden gedacht. Dat komt omdat er de nodige extra ontwikkelcapaciteit is gevraagd voor de onverwachtse Tweede Kamerverkiezingen en de vele aanpassingen in wet- en regelgeving. Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan LO BRP 2024.Q1, VRS en WIGG. Tijd die we niet konden stoppen in bijvoorbeeld iBijhouding of het verder verfijnen van de persoonslijst in iBurgerzaken. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, dus houd onze communicatie en vooral de releasenotes van iBurgerzaken in de gaten voor de verdere doorontwikkeling.

Schema Transformatie 2023


Onze ‘Reis door de bergen’ gaat verder in 2024 en kent nieuwe fases

De komende periode gaan we natuurlijk verder met de Transformatie en meer specifiek het doorontwikkelen van iBurgerzaken en OPENburgerzaken. Dankzij jullie input de afgelopen maanden weten we waar de concrete wensen zitten. En hebben we zelfs een prioritering kunnen aanbrengen daarin. Daarom benoemen we binnen de Transformatie in 2024 opnieuw 3 fases:

Schema Transformatie 2024 (2)


Ook hiervan vind je al de eerste informatie op TOPdesk. Net als in 2023 delen we steeds meer details hoe dichter de deadline van een specifieke fase nadert.
Onze ‘Reis door de bergen’ krijgt zo een vervolg. Als Programmamanager neem ik je ook de komende maanden weer aan de hand. Ik heb er zin in om je gids te mogen blijven! Met de Transformatie 2024 geven we je weer een duwtje in de rug naar meer gebruiksgemak en werkdrukvermindering, naar het verbeteren van de kwaliteit van de gegevens en naar verhoogde informatiebeveiliging, privacy en security.

Neem gerust contact op

Mocht je tussentijds vragen hebben, benader me dan gerust persoonlijk via Sanne.vanderZanden@PinkRoccade.nl

Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)