Direct naar de content
icon search white
6 augustus 2018 - Blogs

Nieuwe functionaliteiten van iBurgerzaken (release 2.15)

Een aantal weken geleden [juli 2018, red.] ben ik gestart als Product Owner van Team Edge van iBurgerzaken. Dit is met het vertrek van Lieve Dreesen een logische stap na mijn rol als Product Champion van iVerkiezing. Want team Edge houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe iBurgerzaken apps. Graag vertel ik welke nieuwe functionaliteiten we ontwikkelen in release 2.15. En welke ontwikkelingen je mag verwachten in de toekomst.

iVerkiezing Extra

In release 2.15 zijn er, zoals beloofd, meer functionaliteiten toegevoegd die het draaien van een verkiezing eenvoudiger maken. Als eerste gaan we selecties uitleveren. Dit betekent dat jullie Cipers nu écht niet meer nodig hebben. Daarnaast wordt er tijdens deze release het uitvoeren van een waterschapsverkiezing mogelijk. Tot slot kan de burger direct zien waar de stemlokalen zitten. Mooi toch?

Versnel je werkprocessen met de werkplekscan

Door de werkplekscan van ORIBI id-solutions kun je alle procesdocumenten, kennisgevingen en aktes direct scannen op je werkplek. Het scannen van een document op een andere locatie en het uploaden van dit document in het proces is daardoor niet meer nodig. Het document staat via deze scanner namelijk direct in je zaak! Zo blijven vertrouwelijke documenten bovendien veilig op de werkplek.

Alle benodigde documenten beschikbaar voor iNationaliteit

Onze kwartiermakers hebben aangegeven dat een aantal documenten ontbraken in het proces naturalisatie en optieverzoek. De ontbrekende documenten zijn nu toegevoegd in iBurgerzaken. 

Uitbreiding op iRapportage Dashboard

iBurgerzaken heeft een dashboard waarop je onder andere kunt aflezen hoeveel aanvragen burgers hebben gedaan en hoeveel daarvan er aan online zijn gestart. Dit dashboard wordt uitgebreid in samenwerking met de kwartiermakergemeenten Almelo, Helmond, Ommen-Hardenberg, Utrechtse Heuvelrug, Veere (o.v.b.) en Zwolle.

Geef je burgerview een eigen huisstijl!

Naast de persoonlijke banner die veel wordt gebruikt. Kun je de huisstijl van jouw gemeente nog meer toepassen in de burgerviews. Vanaf release 2.15 kun je kleuren instellen voor de header, subheader en titels bij een tekst.

Ontwikkelingen voor de toekomst

Een klein deel van de toekomstplannen met iBurgerzaken heb ik nu met jullie gedeeld. Natuurlijk spelen er nog veel meer onderwerpen. We kijken nu ook naar de mogelijkheden voor iBrondocumenten, iBag en een uitbreiding van de koppeling met JCC betalen. Kortom: er staan veel leuke, interessante ontwikkelingen op de planning!

Deel via: