Direct naar de content
icon search white
16 juli 2020 - Blogs

Maand 1: Hoe bevalt het?

Een hele maand ben ik al manager Development. Inmiddels ben ik gestopt met tellen hoe vaak ik de vraag “Hoe bevalt het?” of vergelijkbaar heb gekregen… Wel leuk om steeds weer bewust stil te staan bij mijn nieuwe rol en te realiseren dat er ‘stiekem’ al een hoop is gebeurd! Zo ook tijdens het schrijven van deze blog waarin ik terugkijk op de eerste maand als manager Development.

Een schets van de verwachtingen

Zoals ik in mijn vorige blog ‘Dag 1 tm 5: het afdelingsplan’ al schreef krijgt de toekomstige teamindeling veel aandacht in mijn nieuwe rol als manager Development. Dit afdelingsplan bouw ik op volgens de 5W1H-methode. Zo ontstaat een geraamte dat een beeld van de verwachtingen schetst.

Op maandag 6 juli presenteerde ik het verder uitgewerkte afdelingsplan aan de ontwikkelaars. Een mooie kans om de verfijning van de beantwoording van vraag 1 en 2 samen door te nemen: waarom en wat. En de 3e vraag inzichtelijk te maken: wie. Dit was dan ook hét moment om de eerste opzet van de nieuwe teams te laten zien. En ja, daarin is definitief ruimte voor een extra ontwikkelaar, dus als jij die Business Engineer Blueriq (vacature) bent of kent hoor ik het graag!

XII-Waves-roadmap.jpg

Diverse inzichten en ideeën

Het teamplan is echter slechts één van de lijnen op mijn roadmap. Want vanuit mijn achtergrond en ervaringen heb ik nog wel wat inzichten en ideeën voor de developmentafdeling… OP mijn roadmap staan ook de hoofdonderwerpen release, productspecialisten, Cipers, zichtbaarheid in- en extern en natuurlijk HR. Met bij elke lijn weer diverse Masterlists met bijbehorende actiepunten.

Laat ik hier niet al teveel in detail treden over het XII Waves protocol of de inhoud van mijn roadmap. En er nu slechts één voorbeeld uitpakken om je een idee te geven: Vanwege mijn marketingachtergrond denk ik nog altijd in doelgroepen. En zo vormen onze eigen collega’s ook een belangrijke doelgroep, als je het mij vraagt. Zij hebben immers veel klantcontact en helpen onze klanten het door ons gemaakte product op de juiste manier te implementeren en/of gebruiken. Vandaar dat we afgelopen week tijdens een Development Get Together bijvoorbeeld bespraken “Wanneer is een release écht af?”.

Verbeteren, vernieuwen en vooruitdenken

Eén ding is zeker: De tijd vliegt en samen de afdeling inkleuren bevalt me vooralsnog goed! Gelukkig heb ik op mijn roadmap al de nodige vakjes groen kunnen kleuren. Dan is dat punt afgerond inderdaad en dat betekent dat ik verder kan met het 2e onderwerp op deze lijn. Als ik hem netjes op papier heb staan zal ik hem delen.  (Toch maar eens op zoek naar een roze marker haha.) Maar geloof mij elke lijn heeft minimaal 6 stappen en dan heb ik de substappen nog niet eens meegeteld... Eén geluk, ik weet uit ervaring dat zo’n roadmap nooit helemaal afkomt, het geeft me alleen wel een heel goed houvast om de juiste prioriteiten te stellen!

En eerlijk is eerlijk, soms ga ik zelfs nog even terug naar een afgevinkt vakje. Dat is dan meestal omdat er nieuwe inzichten zijn die ik toch graag nog meeneem… Zo kiezen we sinds eind vorige maand voor verbeteren, vernieuwen en vooruitdenken. Dromen vonden we toch onvoldoende de lading dekken en nu hebben we bovendien mooi 3 V’s te pakken. Daar gaan jullie de komende maanden dus nog veel van horen!

P.S. Stel me gerust de vraag “Hoe bevalt het?” als je het eens persoonlijk van me wilt horen. Leuk om het te bespreken en er komen vaak ook weer nieuwe inzichten uit!

BE-vacature-v2.jpg

>> Vacature

Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)