Direct naar de content
icon search white
31 januari 2018 - Blogs

iVerkiezing: belofte maakt schuld

Hebben jullie als gemeente ook zoveel stress rondom de verkiezingen? Logisch, want het is natuurlijk een proces waarbij niets fout mag gaan. Om te zorgen dat gemeenten het proces rondom verkiezingen als veel gemakkelijker, leuker en efficiënter ervaren, hebben we daarom samen met een 6-tal gemeenten iVerkiezing ontwikkeld!

Samen verantwoordelijk voor iVerkiezing

Als Product Champ heb ik, Dylan Kusters, de leiding over het bevorderen van de interne ontwikkeling en externe promotie van iVerkiezing. Deze focus vergroot de kansen op een uiteindelijk succes van het product op de markt aanzienlijk. Als productkampioen zie ik waarde in het product en creëer en ontwikkel ik het product op een systematische manier samen met onze kwartiermakers. Aan het eind van de dag, ben ik als productkampioen de pionier van een nieuw product; het ontwikkelen, het voor mensen krijgen, het op de markt brengen en het up-to-date houden.

Dit is voor mij een super leuke en mooie taak, omdat ik dan veel samen mag werken met klanten. Samen ontwikkelen we een nieuwe app binnen iBurgerzaken. Een app om de verkiezingen gemakkelijker, leuker en efficiënter te maken. Hier krijg ik energie van! Want zeg nou zelf? Wat is er nou leuker om in co-creatie een unieke nieuwe app te ontwikkelen die het voor de gemeenten allemaal wat makkelijker maakt!

Optimaliseren werkprocessen verkiezingen

Tijdens de sessies met de kwartiermakers van iVerkiezing is allereerst gekeken naar de processen zoals deze nu in Cipers gemaakt zijn. Vervolgens zijn we gaan denken over hoe we deze kunnen verbeteren in iBurgerzaken. Het uitgangspunt daarbij is uiteraard om Cipers uit te faseren in de toekomst.

De kwartiermakers hebben daarbij aangegeven wat de knelpunten en irritaties zijn op het moment. En ook wat hun toekomstwensen zijn voor de applicatie. En wij hebben daarin samen met hun de vertaling gemaakt hoe we dit ontwikkelen in iBurgerzaken.

iBurgerzaken biedt namelijk kansen! Het is tenslotte een nieuwe applicatie, waardoor we dingen anders kunnen aanpakken. Deze state-of-the-art technieken zetten we bijvoorbeeld in om gemeenten een kaartweergave van de stemdistricten met daarbij een live sterktelijst te presenteren!

De burger regelt veel zaken zelf online

Naast dat we het proces voor de ambtenaar zo efficiënt mogelijk indelen. Is er met onze kwartiermakers ook nagedacht over hun klanten, de burgers. En aangezien iBurgerzaken een schitterende selfservicecomponent heeft, hebben we hier ook optimaal gebruik van gemaakt. Zo kan de burger online direct een stempas, volmacht of kiezerspas aanvragen. Het systeem controleert daarbij al direct of de burger überhaupt kiesgerechtigd is. En als kers op de taart werkt het zoals alle selfserviceprocessen van iBurgerzaken: De ambtenaar opent het proces, werkt het kiesregister bij en drukt de stempas af, zonder ook maar iets over te hoeven kloppen.

Vanaf nu een wekelijkse update

Zoals jullie lezen, zijn er genoeg items waar we meer over kunnen vertellen: het product, de voordelen en de klantervaringen. Daarom mogen jullie tot aan de verkiezingen van mij wekelijks een blog verwachten. Zo neem ik jullie mee in de ontwikkelingen van iVerkiezing. Samen werken we toe naar de verkiezingen van 2019 vol van gemak.

Deel via: