Direct naar de content
icon search white
5 augustus 2019 - Blogs

Ik heb iets voor jou

De kern van sociale interactie is eigenlijk altijd: “Ik wil iets van jou en jij wilt iets van mij”. Dat zie je op je werk en bij je thuis. Anderen proberen te beïnvloeden doe je zelf. Net als je lief, je vrienden en je vijanden dat bij jou doen. En ook je baas, de overheid en je kinderen passen deze methode toe. Dat doen we veelal onbewust werd me eens te meer duidelijk tijdens een recente training over magisch communiceren.

De kunst van het magisch communiceren

Na deze cursus durf ik te stellen dat je meer gewaardeerd zal worden als je de kunst van het magisch communiceren beter in de vingers hebt. Sinds mijn cursus verdiep ik me in ieder geval meer in mijn gesprekspartner en stem ik beter op hem/haar af.

Dat kun je zelf ervaren tijdens ons wielerevent in de eerste week van 9 september. De beste gesprekken voer je wat mij betreft sowieso op de wielrenfiets; het praat allemaal net wat makkelijker als je samen op pad bent. Bovendien zal ik zorgen dat ik jouw situatie ken voordat we al fietsend aan de praat raken.

Met de beste intenties

Magisch communiceren is trouwens iets wat we allemaal (on)bewust doen. En het wordt pas ‘slecht’ als anderen er slechter van worden. Neem bijvoorbeeld het balletje-balletje meneertje; hij is er bewust op uit je te manipuleren. Hij geeft je het gevoel dat je kunt winnen, hij heeft echter absoluut niet die intentie.

En daar zit het verschil! Zolang je in je communicatie de intentie hebt om wederzijds respect en vertrouwen op te bouwen en naar een win-winsituatie toe te werken, is er wat mij betreft niets mis met het gebruiken van magisch communiceren of een andere communicatietechniek.

--

Deze blog is gepubliceerd als voorwoord in de digitale nieuwsbrief van PinkRoccade Publiekszaken. De rest van de nieuwsbrief lees je hier.

Deel via: