Direct naar de content
icon search white
1 april 2019 - Blogs

Een trotse terugblik

Als Product Champ van iRapportage Overzichten ben ik gestart in het voorjaar van 2018 met de kwartiermakers. Samen met de kwartiermakers hebben we de belangrijkste eisen aan dit nieuwe product vastgesteld: eenvoudig en snel inzicht in de BRP-gegevens voor management tot en met applicatiebeheer. Ook zijn we gestart met de top 50 van belangrijkste burgerzakenoverzichten die door kwartiermakers zijn aangedragen en door gemeenten wordt gebruikt. Daarna ben ik met mijn team (Toon, Joep en Ineke) aan de slag gegaan en waren de eerste stappen gezet!

Eenvoudig en snel inzicht in de BRP-gegevens

De bron van de overzichten is de BRP. De werking hiervan gaat als volgt: dagelijks wordt de data klaargezet door Cipers. Over deze data worden queries gedraaid zodat er mooie overzichten uit komen. Deze overzichten worden getoond in de tool CIR/COO. Een aantal voorbeelden van overzichten zijn: personen waarvan het reisdocument bijna verloopt, aantal geboortes in de gemeente en daarbuiten, jubilarissen op leeftijd, geblokkeerde PL.

Enthousiasme vanuit verschillende hoeken

Met een enthousiast team ben ik aan de slag gegaan om een mooi product te maken van iRapportage Overzichten. Ik ben er dan ook trots op dat er nu meer dan 65 standaardoverzichten beschikbaar zijn voor gemeenten. En dit enthousiasme wordt gevoed vanuit het land, er zijn namelijk al meer dan 25 gemeenten die gebruik maken van deze overzichten. En ondertussen blijft de vraag doorlopen, want al meer dan 40 gemeenten hebben iRapportage Overzichten afgenomen.

Samen doorontwikkelen

We blijven onze oren en ogen open houden voor vragen die leven in het land. En we gaan hier uiteraard mee aan de slag! Zo gaan we meer ‘statistische’ overzichten toevoegen aan de standaardoverzichten. Denk hierbij aan leeftijdsopbouw. Ook willen we graag in gesprek met gemeenten die met ons mee willen denken en als kwartiermaker aan de slag willen om dit product nog mooier te maken! Heb je interesse, stuur me dan even een mailtje via: frank.vanbaren@pinkroccade.nl.

Deel via:

‘(i)Burgerzaken klaar voor de toekomst. Daar gaan we samen voor!’

Frank van Baren, Product Owner / Business Analist
Frank van Baren (zij)