Direct naar de content
icon search white
2 september 2020 - Nieuws

Je eigen zaken terugzien via het burger- en bedrijvenportaal

iBurgerzaken beschikt sinds kort over een portaal voor burgers en bedrijven, waar zij hun zaken terug kunnen zien. Het voordeel voor jou als gemeente? Je biedt én een digitaal loket aan én kan direct op een veilige manier documenten delen. 

Hoe het werkt

Vanuit de website van de gemeente klikt de burger of ondernemer eenvoudig door naar hun portaal. Beide portalen zijn namelijk benaderbaar via een aparte URL. Daarna opent zich een pagina waarop ingelogd moet worden (DigiD voor de burger of eHerkenning voor de ondernemer). Na identificatie opent zich de pagina waarop alle burgerzaken getoond worden. 

Per zaak is de volgende informatie beschikbaar

  • Zaakomschrijving (bijvoorbeeld: Aangifte geboorte)
  • Zaaknummer
  • Aanvraagdatum
  • Zaakstatus (in behandeling, afgerond of afgewezen)
  • Laatste wijzigingsdatum
  • Hoofdbetrokkene 

De vele mogelijkheden die dit portaal biedt 

Alle gegevens van een zaak kunnen worden ingezien door op de knop 'raadplegen' te klikken. Je gaat dan direct door naar de zaakgegevens. Naast deze gegevens heb je de mogelijkheid om documenten te delen via dit portaal. Alle documenten met vertrouwelijkheid 'openbaar' worden getoond in het portaal. 

Dylan Kusters, Innovatiemanager

‘Op deze manier heb je een digitaal loket voor de burger en ondernemer, maar kan je dus ook direct op een veilige manier documenten delen. Zo kan bijvoorbeeld de uitvaartondernemer direct en veilig het 'Verlof tot begraven' downloaden vanuit het portaal en hoef je deze als gemeente niet op te sturen.’

Bekijk de demo via TOPdesk

We hebben op TOPdesk een speciale pagina aangemaakt over dit portaal. Hier staat wat extra uitleg én een kort demo filmpje gemaakt door Tom Krijnen tijdens het webinar over iBurgerzaken release notes 3.4 t/m 3.6. Wil jij ook altijd op de hoogte zijn van de laatste iBurgerzaken ontwikkelingen? Houd dan onze webinar agenda in de gaten. 

Neem gerust contact met ons op

Heb je vragen over het portaal of wil je er graag gebruik van maken? Neem dan contact op met je Accountmanager. 

Deel via: