Direct naar de content
icon search white
27 september 2022 - Blogs

Een gat toerijden: -3.831 documenten

Heerlijk, vandaag maak ik opnieuw de balans op van het gebruik van documenten binnen iBurgerzaken. En ik ben ontzettend trots dat er weer maar liefst 605 documenten zijn ‘overgezet’ naar iDocumentcreatie tijdens mijn vakantie in onder meer het Peak District National Park*. Daarmee is de beklimming van de Cipers- en iBurgerzaken-col verder doorgezet: het gat wordt toegereden, de achterstand wordt goedgemaakt. Wat doe jij om te voorkomen dat je in de bezemwagen terechtkomt?

Inzicht in het (on)juiste gebruik van documenten

Als het goed is weet jij hoever jouw gemeente is met het overzetten van documenten naar iDocumentcreatie. In de afgelopen periode hebben we namelijk op meerdere momenten en manieren inzicht gegeven in het (on)juiste gebruik van documenten. Denk daarbij aan modeldocumenten, zoals aktes, latere vermeldingen en diverse kennisgevingen alsook overige correspondentie. En dat signaal om tijdig en volledig over te stappen naar iDocumentcreatie is opgepakt. Sinds mijn blog “In het ergste geval is er ruimte voor verbetering” (juli) zijn er namelijk maar liefst 3.831 documenten ‘overgezet’. Fantastisch toch?!

Mocht jij dit inzicht nog niet hebben dan zou ik je adviseren om daar direct naar op zoek te gaan. Bespreek het met je accountmanager of neem rechtstreeks contact op met mij. Natuurlijk benoemen we het zelf ook actief bij elk klantcontact, bijvoorbeeld tijdens een NVVB regiocongres, GV regio-overleg (aanmelden) of een Samen Verder dag. Ook wij willen namelijk voorkomen dat je komend jaar ‘ineens’ een document niet meer automatisch kan aanmaken.

Op naar dat overweldigende gevoel!

Wist je dat bovenop een bergtop staan een overweldigend gevoel geeft? De uitputting en trots gecombineerd met een waanzinnig uitzicht, daar kan niks tegenop! Begin daarom goed voorbereid, kies de juiste versnelling en voorkom dat je in de bezemwagen terecht komt…

Meer dan 70 gemeenten zijn al klaar met de optimalisatiefase van iDocumentcreatie. Samen met hen zijn meerdere best practices opgetekend en toegevoegd op www.100bestpractices.nl. Zo vind je altijd de benodigde inspiratie op weg naar de top.

Het Peak District National Park

*) Het Peak District is een zeer heuvelrijk beschermd landschap aan de zuidzijde van het Penninisch Gebergte in het noorden van Engeland. Deze foto maakte ik op dinsdag 6 september 2022. Waanzinnig toch?!

Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)