Direct naar de content
icon search white
15 juni 2020 - Blogs

Dag één van 100

Vandaag (maandag 15 juni) is mijn eerste werkdag op 38e jarige leeftijd en ik vraag me af of deze heel anders zal zijn dan alle werkdagen hiervoor… Wat een rare gedachte hoor ik je denken, de oplettende lezer heeft het wellicht al gezien, vanaf vandaag ben ik – tot mijn eigen verbazing – manager Development. Inderdaad gewoon bij PinkRoccade Publiekszaken.

Boven de materie staan

Vandaag is dag één van de spreekwoordelijke 100 dagen om me mijn nieuwe functie eigen te maken en mijn acties in gang te zetten. Er wordt vanaf vandaag verwacht dat ik als manager Development ‘boven de materie sta’ zoals dat zo mooi heet. Het is voortaan mijn rol om lijnen uit te zetten, prioriteiten te stellen en de operatie, de afdeling development te sturen.

Een hele kluif en daarom ben ik blij dat ik de organisatie en de medewerkers al grotendeels ken. Dat maakt het volgens mij vele malen makkelijker om direct op zoek te gaan naar de mens achter de professional. Want zonder onze ontwikkelaars gaat het mij niet lukken om mijn stempel op de functie en de organisatie te drukken.

Communicatie en klantgerichtheid

Wat ik meeneem? Twee zeer krachtige gereedschappen: communicatie en klantgerichtheid. Beide onderwerpen die in mijn vorige functies bij PinkRoccade een belangrijke rol speelden: marketingcommunicatie specialist, customer care manager en product owner.

Voor de volledigheid: Communicatie bestaat – voor mij – zowel uit spreken als luisteren. Enerzijds met en naar het developmentteam, daarnaast met en naar het managementteam en vooral ook met en naar klanten. Zo zal ik snel mijn plannen delen om onze klanttevredenheid naar een nóg hoger niveau te tillen. Want de business gaan we in een net wat andere richting sturen vanaf 2021. Daarover in één van mijn volgende blogs meer, nu ga ik eerst genieten van mijn eerste dag van 100 en zo de teams het eerste toekomstperspectief ruwweg schetsen!

Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)