Direct naar de content
icon search white
7 september 2023 - Onze verhalen

Wesley van den Berk: 'Ik lever graag een bijdrage aan het versterken van de brug tussen PRLG en gemeenten'

In dit artikel maak je kennis met Wesley van den Berk, Consultant Sociaal Domein.

Mijn naam is Wesley. Ik ben (nog een paar maanden) 37 jaar, geboren in ’s-Hertogenbosch en opgegroeid in Vlijmen. Sinds 2011 woon ik in Eindhoven en hier heb ik het erg naar mijn zin! Binnenkort ga ik hier samenwonen met mijn partner en ik hoop dat zij het naar haar zin gaat hebben in haar nieuwe baan. Sinds een operatie voor een gescheurde kruisband voetbal en badminton ik niet meer, dus sport ik al jaren in de gym. Muziek en films zijn een passie van me. Ik ga graag naar muziekfestivals. Zo heb ik zes keer Sziget in Boedapest meegemaakt toen het nog 10 dagen lang was. Echt een aanrader! Met mijn abonnement van de Vue bezoek ik regelmatig de bioscoop in Eindhoven waar ik vooral geniet van de Dolby Cinema zaal. Humor is belangrijk voor mij en daarom bezoek ik graag stand-up comedy events. 

Persoonlijke ontwikkeling is altijd al belangrijk voor me geweest 

Na het afstuderen aan het CIOS als Fitness & Health coördinator ben ik Toegepaste Psychologie op de Fontys in Eindhoven gaan studeren. Persoonlijke ontwikkeling is altijd al belangrijk voor me geweest. Daarom heb ik er altijd al van genoten om anderen te zien groeien en doelen te behalen. Kort werkte ik bij een zorgverzekeraar. Daarna startte ik een traineeship Wmo bij gemeente Roosendaal. Vervolgens heb ik gedetacheerd gewerkt als Wmo consulent bij gemeente Cranendonck en gemeente Heerlen.

In 2016 kwam ik in dezelfde functie bij gemeente Vught in dienst. WegWijs+ werkt hier als team generalistisch. Ik mocht hier steeds meer kwalitatieve ervaring opdoen en zat sinds 2017 ook in de Ondernemingsraad. Eind 2022 maakte ik binnen Vught de overstap naar projectmedewerker bij beleid. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik niet de ambitie had om beleidsadviseur of projectleider te worden. Maar wat wilde ik dan gaan doen? 

Kennismaken met nieuwe gemeenten en hun werkwijzen maakt mij enthousiast! 

PinkRoccade Local Government (PRLG) bood mij de kans om als Consultant Sociaal Domein aan de slag te gaan. Hoewel ik zelf met andere software heb gewerkt kan ik me goed inleven in gemeenten en hun gebruikers. Mijn tijd in de ondernemingsraad en bij beleid heeft me ook een breder beeld van de gemeentelijke organisatie gegeven. Kennismaken met nieuwe gemeenten en hun werkwijzen maakt mij enthousiast!

Ik heb ervaring in het instrueren en lesgeven van zowel individuen als groepen. Daarom kijk ik er naar uit om trainingen te gaan geven. Op dit moment ben ik de software van PRLG aan het leren kennen en geniet ik ervan om nieuwe ICT-vaardigheden op te doen. 

Bij PRLG Samenlevingszaken heerst een open sfeer en is er ruimte voor ideeën en initiatieven 

Ik ben halverwege juli 2023 gestart. Mijn ervaring bij Samenlevingszaken tot nu toe is dat we allemaal hart voor ‘de zaak’ hebben. Die is bij ons intiem verweven met de gang van zaken bij gemeenten. Onze dagelijkse focus ligt op de win-win. Er is een open sfeer en we werken graag samen.

De Covid jaren hebben ons geleerd dat flexibel werken en een goede combinatie van werk & privé belangrijk zijn. De arbeidsmarkt is nu krap. Gemeenten maken deze ontwikkelingen ook mee. Daarom is het belangrijk om de verbinding met elkaar te blijven maken. 

Ik lever graag een bijdrage aan het versterken van de brug tussen PRLG en gemeenten 

Er zit veel kracht in het leren kennen van elkaars wereld en werkwijzen. Ik lever graag een bijdrage aan het versterken van de brug tussen PRLG en gemeenten. Ik zet graag mijn creatieve tanden in uitdagende botten. Voor veel gemeenten wordt participatie van inwoners steeds belangrijker. Samen op zoek gaan naar ICT-oplossingen die het werk niet alleen gemakkelijker maken voor medewerkers, maar ook de dienstverlening naar de inwoners en hun participatie verbeteren.

De rol van software biedt hierin kansen! Door middel van consultancy hoop ik samen met gemeenten te bouwen aan een mooie toekomst terwijl ik mijn visie op het sociaal domein graag blijf ontwikkelen. 

 

Deel via: