Direct naar de content
icon search white
21 januari 2021 - Onze verhalen

Meeloopstage bij PinkRoccade Publiekszaken

Welkom bij deze blog. Ik ben Eline en loop sinds 31 augustus 2020 stage bij PinkRoccade Publiekszaken. Een hele gekke tijd zo met het vele thuiswerken door de Coronacrisis. Benieuwd hoe ik dit heb ervaren? Lees dan mijn blog verder. 

  • Naam: Eline Simpelaar
  • Studie: Commerciële Economie - Avans Hogeschool
  • Soort stage: Derdejaars stage - Meeloopstage

Stageopdracht vanuit school

Ik zit momenteel in het derde jaar van de opleiding Commerciële Economie aan Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch. In het derde jaar volgen alle studenten een meeloopstage waarbij we minimaal 50% aan onze stageopdracht werken en maximaal 50% meewerken binnen een bedrijf.  

Bij mijn stageopdracht heb ik de focus gehad op twee verschillende producten, namelijk iGeboorte+ en de Stembureaumanager. Dit omdat deze producten erg actueel zijn en een goede toevoeging zijn aan het portfolio van de gemeenten.

Stage lopen tijdens de Coronacrisis

De Coronacrisis heeft veel aanpassingsvermogen van iedereen in de wereld gevraagd. De tweede helft van mijn vorige schooljaar was volledig digitaal en dat was heel erg wennen. Toen kregen we zelfs tentamens online en dat was voor ons als studenten, maar zeker ook voor de docenten heel bijzonder en nieuw.

In het begin van mijn stageperiode heb ik gelukkig nog een paar weken op kantoor mogen werken. Waar ik heel blij mee was, want zo kon ik toch kennis maken met het bedrijf én met het bedrijfsleven. Na een aantal weken werd er gevraagd zo veel mogelijk thuis te werken en dat was in het begin echt even wennen. Ondanks dat heb ik wel het gevoel gekregen dat ik goed betrokken werd bij alle werkzaamheden binnen het bedrijf. Ik heb bijna elke dag contact gehad via Teams met mijn stagebegeleidster wat ik heel erg fijn vond. Daarnaast heb ik een tweede scherm mogen lenen van PinkRoccade zodat ik zo comfortabel mogelijk aan mijn stageopdracht en aan de meewerkopdrachten kon werken. Heel erg fijn!

Eline Simpelaar

‘Ik heb het bij PinkRoccade Publiekszaken heel erg naar mij zin gehad en echt gezien hoe ik mijn studie toe kan passen in de praktijk!’

Een heel gezellig team

Ik ben erachter gekomen dat PinkRoccade Publiekszaken een heel leuk bedrijf is om bij te werken. Het team is ontzettend fijn en heel toegankelijk. Wanneer ik een vraag heb, nemen ze ook echt de tijd om me daarbij te helpen. In de eerste week van mijn stage hadden we op de vrijdagmiddag een wijnproeverij en dat was ontzettend leuk! Zo leer je je collega's ook nog op een andere manier kennen. Daarnaast zijn er nog veel leuke activiteiten digitaal geweest!

Neem gerust contact met PinkRoccade op

Ben jij leergierig en wil je jezelf blijven ontwikkelen? Ben jij op zoek naar een leuke meewerkstage, afstudeerstage of wil je werken bij een leuk bedrijf? Neem dan snel contact met HR op via: prlg.hr@pinkroccade.nl!

ElineNY2020.jpg
Eline
Deel via: