Direct naar de content
icon search white
12 december 2023 - Onze verhalen

Thijs Hofland: "In deze functie vallen taken en werksfeer perfect samen. Met het team staan we klaar voor de inwoner en bouwen we aan de toekomst van de overheid."

Maak kennis met Thijs Hofland. Hij is begin september gestart bij PinkRoccade Local Government als consultant Samenlevingszaken. Hij stelt zich aan jullie voor in dit artikel.

Mijn naam is Thijs Hofland. Ik ben 27 jaar, geboren en getogen in Doetinchem. Op dit moment woon ik alweer een tijd op mijzelf in het centrum van Doetinchem. Ik werk fulltime, maar maak graag tijd voor andere activiteiten. Een grote hobby van mij is voetbal. Ik speel zelf bij VIOD, maar kijk ook graag een wedstrijd in een stadion of op tv. Al van jongs af aan ben ik een Ajacied en Superboer. De Superboeren zijn de supporters van De Graafschap. Deze superboeren kun je niet vergelijken met de boeren uit Eindhoven. Een leuk feitje: Ik heb tijdens mijn stage bij De Graafschap een wedstrijddag in het mascottepak van Guus de Zebra rondgelopen.

Ik vind het belangrijk om gezond en fit te blijven, dus naast het voetballen zal je mij vaak in de sportschool zien. Buiten het sporten om kijk ik graag naar films en series en game ik wel eens op de Playstation waar mijn vrienden en ik online te vinden zijn.

Mensen adviseren en helpen doe ik het liefst
Na mijn opleiding Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ben ik direct begonnen met werken. Het studentenleven was voorbij en het echte leven begon. Ik bouw graag relaties op door verschillende mensen te spreken en te helpen. Om deze reden begon ik mijn eerste baan als accountmanager in de autobranche. Binnen deze functie heb ik veel klanten mogen helpen met hun wagenpark en leasing. Na drie jaar vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Via mijn vriendenkring kwam ik in contact met een collega van PinkRoccade. Na een goede en leuke sollicitatieprocedure ben ik in september gestart.

PinkRoccade is het perfecte plaatje voor mij
De functie, werkzaamheden en werksfeer passen goed bij mij. In deze functie heb je contact met gemeenten door het hele land. Gezamenlijk helpen we de inwoner en zorgen we voor de overheid van de toekomst. Naast het contact heb ik affiniteit met IT. PinkRoccade biedt mij de kans om mijn IT kennis verder uit te breiden, maar ook om mijzelf als persoon verder te ontwikkelen. Daarnaast zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Er zijn meerdere collega’s als stagiair gestart en nu werkzaam in bijvoorbeeld het managementteam. Je kan alle kanten op als je dat zou willen. Uiteindelijk is het plaatje compleet door het fijne team en de prettige werksfeer. Het is een jong team dat bereid is om elkaar iedere dag weer verder te helpen.

Wat houdt Samenlevingszaken voor mij in?
Wat voor mij kenmerkend is aan de unit Samenlevingszaken is het sociaal domein en de focus op de persoon. Hoe maken wij het leven voor de burger gemakkelijker met behulp van onze systemen. De burger heeft de behoefte zijn eigen zaken te kunnen regelen. In de komende jaren gaat er vast weer veel veranderen op het gebied van techniek, wetten en IT. Ik hoop samen met mijn collega’s en de samenwerkende gemeenten hier juist op in te kunnen spelen, zodat we nog steeds in samenwerking met de gemeenten de inwoners op de beste manier kunnen helpen.

 

Deel via: