Direct naar de content
icon search white
24 juni 2024 - Onze verhalen

Simone van Roessel: "Van HR-Officer naar Project Management Ondersteuner bij Samenlevingszaken"

Maak kennis met Simone van Roessel. 

Mijn naam is Simone van Roessel en ik stel me graag aan je voor! Ik ben (nog een paar maanden) 23 jaar, geboren en getogen in Berlicum. Op dit moment ben ik in afwachting van de oplevering van ons appartement. Mijn partner en ik gaan voor het eerst samenwonen, ik vind het erg spannend maar kijk er ook enorm naar uit.

Passie voor basketbal

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met basketbal, sinds kleins af aan doe ik dit al. Begonnen met de sport ben ik bij B.V. Springfield in Berlicum, ondertussen ben ik al een tijdje overgelopen naar de concurrent, namelijk: The Black Eagles in Rosmalen. De vereniging blijft afhankelijk van vrijwilligers en als de tijd het toe laat vind ik het heel leuk om een team te coachen. Daarbij heb ik afgelopen jaar mijn scheidsrechtersdiploma behaald om landelijk te fluiten.

Naast basketbal ben ik een enorme hondenfan, ik kan me geen leven zonder voorstellen. Op dit moment hebben wij een hondje geadopteerd uit Roemenië, super leuk maar soms wel een uitdaging waar geduld voor nodig is. Mocht de week nog niet vol genoeg zitten maak ik ook altijd ruimte om mijn vriendinnen te zien en gezellige dingen te doen, zoals: shoppen, terrasje, festival, etc.

De overstap naar Samenlevingszaken

Op dit moment werk ik parttime bij PinkRoccade in de rol van Project Management Ondersteuner en ben ik bezig met de afronding van mijn deeltijdstudie HBO Bedrijfskunde aan het Avans in ’s-Hertogenbosch. In september 2023 ben ik gestart in de functie van HR-Officer. Dit was mijn eerste ‘grote’ mensen baan.

Ondanks dat het studentenleven nog niet voorbij is, merk ik dat het echte leven wel meer begonnen is. Van nature ben ik erg nieuwsgierig, leergierig en laat ik het liefst geen enkele kans aan mij voorbij gaan. Ik had het erg naar mijn zin binnen de HR-afdeling maar merkte dat ik iets miste. Ik merkte dat ik vanuit mijn studie Bedrijfskunde meer betrokken wil zijn bij de business en leren over de klanten, producten, markt, etc.

Toen zag ik een kans en deze ben ik gaan onderzoeken. Na verschillende gesprekken heb ik de kans met beide handen aangegrepen en heb ik de overstap gemaakt van de HR-afdeling naar Samenlevingszaken. Erg blij ben ik met deze stap en heel fijn dat PinkRoccade dit als werkgever intern kan faciliteren en hier achterstaat.

Nieuwe rol: Project Management Ondersteuner

Per 1 april ben ik gestart in de rol van Project Management Ondersteuner binnen Samenlevingszaken. Op dit moment ben ik de werkzaamheden nog aan het verkennen. Je hebt in deze rol contact met gemeenten door het hele land. Gezamenlijk helpen we de inwoner en zorgen we voor de overheid van de toekomst!

Werken bij Samenlevingszaken

Binnen de unit Samenlevingszaken staat de mens centraal. Iedereen werkt hard en is verbonden met elkaar. Zelf ben ik nog niet helemaal thuis in de IT-wereld en hoop hier in de toekomst nog een hoop van te leren van zowel mijn collega’s als onze klanten. De dagelijkse focus ligt op win-win situaties. Voor nu hoop ik onze klanten hierin te kunnen ondersteunen en te zorgen voor een zo soepel mogelijke implementatie. We doen het tenslotte samen!

Deel via: