Direct naar de content
icon search white
15 december 2022 - Onze verhalen

Jeroen van Bussel, Software architect

Jeroen studeerde hogere informatica aan de Fontys Hogeschool. Tegelijkertijd startte hij zijn eigen bedrijf en maakte websites voor interessante klanten. Een studentenleven is immers duur als je het goed wilt doen... Later startte Jeroen als front-end Developer in Eindhoven, bij een ontwerpstudio. Zijn eigen bedrijf hield hij ernaast en na een tijdje besefte hij dat hij de back-end kant op wilde en solliciteerde hij naar een rol als JAVA Developer. Bij deze organisatie maakte hij kennis met de gemeentemarkt, hij werkte aan CMS systemen en websites voor gemeentelijke instellingen, zoals intranet voor de politie en websites voor gemeentes en universiteiten.

Het liefst op kop, zowel in werk als in zijn sport

Na enkele jaren bij deze werkgever wilde Jeroen meer de inhoud in en minder gaan reizen. Hij ging meer en meer fanatiek sporten wat hem (nog steeds) veel tijd kost. Marathons en triatlons doet hij met als ultieme doel ooit de wereldkampioenschappen Ironman in Hawaii. Omdat hij in Eindhoven woonde reed hij destijds iedere dag langs het pand van PinkRoccade, dat toen nog in Eindhoven gevestigd was. De dynamiek binnen de overheidsmarkt sprak hem erg aan en omdat hij wist dat PinkRoccade zich ook beweegt binnen die markt solliciteerde hij naar een rol als Senior Software Developer. Dat eerste gesprek zal hij niet snel vergeten, want indirect had hij daar een goede referentie; hij sprak namelijk met een vriendin van een goede ‘oude’ klant, de Universiteit van Tilburg.

Met de voeten in de klei

Jeroen startte bij PinkRoccade Publiekszaken toen de applicatie van iBurgerzaken al behoorlijk in ontwikkeling was. Bij binnenkomst bleken er wat uitdagingen te zitten in de front-end code en hier kwam zijn oude kennis nog goed van pas. Nadat dit op orde was gebracht en collega's opgeleid waren kon hij zijn focus leggen op de back-end ontwikkeling.

‘Ik voel me gehoord en krijg de mogelijkheid te vernieuwen waardoor we met de software die we ontwikkelen koploper zijn in de markt. Het is belangrijk voor mij voldoende letterlijk achter de knoppen te blijven zitten, dat maakt mijn werk interessant.’

 

Gestart met 4 ontwikkelteams, waarvan 2 in het buitenland, leert Jeroen andere culturen kennen binnen het werkveld. Momenteel doet het Development team alles zelf. Jeroen is Scrummaster geweest en is momenteel ook teamlead, gericht op doelstellingen. In de huidige rol, als Software Architect, werkt hij hands-on, gedeeltelijk met de voeten in de klei. Hij kreeg altijd al veel de vrije hand en neemt ruimte waar gewenst en nodig.

Typisch PinkRoccade Publiekszaken

Als we Jeroen vragen wat de organisatie typeert zegt hij dit: “We krijgen veel vrijheid in de inrichting van het werk. Ik sport 20 uur in de week en kan dat inrichten zoals ik wil. Daarnaast is de menselijke cultuur erg tekenend. Toen ik mijn eerste marathon liep, leefde mijn collega’s erg mee. Ik kreeg een mand met allerlei gadgets die de link legden met mijn sport. Geweldig was dat!

Als team Development krijgen wij de mogelijkheid en vrijheid om continue te vernieuwen. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn mogen we die toepassen. Dit betekent dat we innovatief werk doen en dat geeft veel energie.

De innovatieweek 

PinkRoccade organiseert ook een paar keer per jaar ‘de Innovatieweek’. In die week kan alles, we mogen ervaring opdoen in dat wat wij willen. Deze weken zijn bedoeld om even te resetten, na bijvoorbeeld een release waar veel druk heeft gelegen. Ik heb een innovatieweek een keer besteed aan Amazon Alexa, de tegenhanger van Google Assistent. Deze mocht ik kopen, vervolgens ben ik erin gedoken en heb het leren programmeren. Uiteindelijk konden we een geboorteaangifte doen via Alexa. We doen hier nu bedrijfsmatig niets mee, maar het geeft je als ontwikkelaar een boost om soms gewoon te mogen doen wat je leuk vindt.”

Deel via: