Direct naar de content
icon search white
15 maart 2023 - Onze verhalen

Eva van Schijndel: ‘Het gaat om de mens’

Eva werkt als Lead HR Consultant voor PinkRoccade en haar zusterbedrijven. Met veel plezier en energie zet ze zich in voor al onze collega’s. Niet alleen de huidige, maar ook onze toekomstige.

Lees meer over Eva in dit interview.

’s-Hertogenbosch is mijn thuis

Ik ben Eva van Schijndel-Timmermans en stel me graag aan je voor. In ’s-Hertogenbosch woon ik al meer dan 10 jaar samen met mijn man. We hebben 2 dochters, van 2 en 6 jaar oud. Ik hou van het bourgondische leven, dit is gelukkig goed te vinden in de stad. Dat leven moet wel in balans zijn. Gelukkig hou ik ook veel van sporten. Dit probeer ik om de dag te doen. Vroeger heb ik altijd gebasketbald. Nu tennis ik nog af en toe en loop ik met name hard, fiets ik en doe aan yoga. Dit jaar staat er weer een triatlon voor me op de planning. Dat betekent dat ik aan bovenstaand rijtje tijdelijk zwemmen toevoeg. Ook gaan we trainen met collega’s van Samenlevingszaken en andere businessunits voor de vestingloop van ’s-Hertogenbosch op 14 mei!

Mijn loopbaan begon bij een andere softwareorganisatie

In Utrecht begon ik als Partner Manager in de sales. Door een oud klasgenoot werd ik aangesproken in de kroeg: ‘We hebben een perfecte baan voor je’. Al bleek die baan uiteindelijk niet ‘mijn baan’ te zijn, wel ontstond daar mijn liefde voor HR. Ik kreeg er de kans om HR manager te worden. Vanuit mijn studie ‘Organisation Studies’ op de Universiteit van Tilburg had ik wel de kennis van organisatie en beleid. Maar minder van HR. Daarom startte ik tijdens mijn baan de Post HBO Professioneel HR Adviseur. Dat was erg leerzaam en direct toepasbaar in de praktijk. Daarna heb ik bij verschillende organisaties HR functies gehad, wisselend van HR Adviseur tot HR Manager. Van een publiekscateraar tot een energieleverancier. Ik kwam erachter dat HR in de basis overal gelijk is. Het gaat om de mens. Iets wat heel erg bij me past.

Werken in een mensgerichte organisatie is een feestje

Sinds 2019 werk ik bij PinkRoccade Local Government. Ik kwam binnen als HR adviseur voor de businessunit Samenlevingszaken en ons zusterbedrijf Kred’it. Inmiddels ben ik Lead HR Consultant waarbij ik HR Consultant collega’s coach en functioneel aanstuur. Naast Samenlevingszaken en Kred’it, geef ik ook advies aan zusterbedrijf Emergo, businessunits iNzicht en Informatievoorziening. Die laatste 2 tijdelijk totdat er een nieuwe collega start per 1 april. PinkRoccade is een mensgerichte organisatie en wat is dat fijn, zeker als je op HR werkt! Ondanks de te behalen doelen en de drukte, staat in mijn ogen de mens voorop. Voor Samenlevingszaken hebben we de Medewerkersreis inzichtelijk gemaakt. Op basis daarvan hebben we mooie verbeteringen doorgevoerd, onder andere op het gebied van werving en selectie, de werkgever van betekenis zijn en het inwerken van nieuw personeel. Ook maken we tijd voor doorontwikkeling van mensen en besteden we aandacht aan andere belangrijke thema’s van HR. Het gevoel dat we het samen doen is steeds erg aanwezig. Verder krijg ik volop kansen om me te blijven ontwikkelen.

Mijn wens is om veel blije collega’s te krijgen en te behouden

Ook rol ik graag de Medewerkersreis verder uit binnen TSS. Voor de toekomst wil ik veel gave dingen doen zodat we een nog betere werkgever worden. Een echte werkgever van betekenis. Heb je daar ideeën over dan kom ik graag met je in gesprek, benader me gerust op eva.vanschijndel@pinkroccade.nl

Deel via: