Direct naar de content
icon search white
Gemeente Tiel

Een geboorteaangifte bij de gemeente Tiel is zo geregeld!

9 november 2020
eerste_online_baby_aangifte_1.png
Gebruiksgemak
Mooi proces
Tijdsbesparend

Het geboorteproces is voor vele mensen een van de mooiste processen die bestaat. Vroeger moest de vader naar het gemeentehuis om de geboorte aan te geven, maar sinds kort kan het hele proces digitaal worden doorlopen. John van Elst (Beleidsmedewerker Burgerzaken) van de gemeente Tiel werkt sinds september met iGeboorte+ en deelt graag zijn ervaringen.

Applicatie die goed binnen deze tijd past

Het digitale geboorteaangifte is een mooie ontwikkeling die goed binnen deze tijd past. De gemeente Tiel heeft ruim 1200 geboorteaangiftes per jaar en was al langere tijd geïnteresseerd in iGeboorte van PinkRoccade Publiekszaken maar wilde eerst nog wachten op de nieuwe ontwikkelingen. Toen dit jaar de nieuwe ontwikkelingen er waren, heeft gemeente Tiel gekozen om te werken met iGeboorte+. Het Rivierenland ziekenhuis in Tiel staat goed bekend en de extra luxe van iGeboorte+ past ook goed bij haar dienstverlening. Ook zijn er in de gemeente Tiel 2 verloskundige praktijken die door iGeboorte+ een extra stukje service kunnen bieden.

John van Elst, beleidsmedewerker Burgerzaken

‘Dat iemand een geboorteaangifte kan doen is natuurlijk een hele mooie ontwikkeling die binnen deze tijd past!’

De gemakken van iGeboorte+

Het grootste voordeel van iGeboorte+ vindt gemeente Tiel de extra service voor de burger. De vader hoeft niet meer naar het gemeentehuis te komen en kan daarom bij zijn vrouw en pasgeboren baby blijven.

Gemeente Tiel is zelf heel actief geweest met de communicatie over iGeboorte+ naar haar burgers toe en wil dit ook graag meegeven aan andere gemeente om actief te doen. Gemeente Tiel heeft flyers gemaakt voor in het ziekenhuis en verloskundige praktijken. Verder werd er bij elke geboorte een kaartje meegegeven aan de ouders.

vk.jpg
ak.jpg

 

 

 

 

Gemeente Tiel heeft de eerste online geboorteaangifte feestelijk aangepakt. De burgemeester en de directeur van het Rivierenland ziekenhuis waren aanwezig bij de geboorte van een tweeling, een erg mooi moment!

 

Voordelen iGeboorte+

  • Tijdbesparend voor gemeente én burger
  • Past goed binnen deze tijd
  • Minder fraudegevoelig
  • Minder foute namen doordat vader en moeder samen online de aangifte kunnen doen
  • Extra stukje dienstverlening voor de burger

Komende ontwikkelingen iGeboorte+

PinkRoccade Publiekszaken is momenteel bezig met een koppeling met Babyconnect. Wanneer de ouders inloggen met DigiD wordt er een koppeling met Babyconnect aangeroepen. Zij leveren de gegevens van de geboorte aan zoals geboortedatum en geboortetijd. De toegevoegde waarde van deze innovatie is dat de geboorte van een kind geverifieerd wordt met de geboortegegevens uit de diverse geboortezorgsystemen. Omdat de aangifte van het kind voor het grootste gedeelte al van tevoren is ingevuld is de verklaring van de arts én verificatie van een verloskundige niet meer nodig. Enkel wanneer een kind niet bekend is in de zorgsystemen kan er nog teruggevallen worden op de huidige processen. Door deze nieuwe koppeling met Babyconnect wordt de digitale aangifte voor de ouders nog makkelijker, sneller én vollediger.

Deel via:

Publiekszaken

Oplossingen die innovatieve selfservicefunctionaliteit bieden waarmee burgers en ketenpartners zelf het werk kunnen doen, 7x24 uur en overal bereikbaar zijn. PinkRoccade Publiekszaken ondersteunt gemeenten bij de transformatie naar de dienstverlening van de toekomst.

Meer over onze Publiekszaken oplossingen

Experts

Maak kennis met onze experts