Direct naar de content
icon search white

OPENdienstverlening koppelt levensgebeurtenissen

pexels-clark-cruz-2911364 web.jpg
thema icon
thema Levensgebeurtenissen
App OPENburgerzaken
#28

Koppel alle levensgebeurtenissen eenvoudig aan elkaar

Wanneer je contact hebt met je gemeente dan ben je als burger vaak een proces aan het afhandelen, maar het komt vaak voor dat het een levensgebeurtenis een andere levensgebeurtenis triggert. Als burger verwacht je van de gemeente dat je proactief wordt geholpen zodat je niets vergeet. Zo kan het zijn dat wanneer je in een gemeente komt wonen je ook direct een milieupas of parkeervergunning aan moet vragen. Want hoe vervelend zou het zijn als je hier te laat mee bent en vervolgens enkele weken moet wachten? Met OPENdienstverlening maken we het mogelijk om op basis van een levensgebeurtenis proactief aan te geven welke acties er er nog meer relevant zijn voor de burger of voor de betreffende gemeente.

Web2 1920 – 2.png

Deze innovatie in de praktijk

OPENdienstverlening stelt de gemeente in staat om levensgebeurtenissen aan elkaar te koppelen op een eenvoudige manier. De gemeente configureert zelf welke processen er aan elkaar gekoppeld moeten worden. Wanneer een proces zoals bijvoorbeeld een verhuizing is afgerond, wordt er een API aangeroepen die alle vervolgprocessen teruggeeft. De burger krijgt vervolgens een lijstje van alle acties die nog moeten gebeuren waardoor er niets vergeten wordt. Vervolgens kan het nieuwe proces gestart worden. Indien het nieuwe proces is aangesloten op OPENdienstverlening en dus een gecertificeerd ketenpartner is, kan er gegevens worden overgeërfd van het ene proces naar het andere waardoor je ook nog eens de meest ideale klantreis creëert voor de burger!

OPENburgerzaken pijlers

  • Dienstverlening
  • Ketenpartners
  • Burgerzaken data

Ik lever graag een bijdrage aan deze innovatie

Heb je interesse in deze innovatie en wil je bijdragen aan de ontwikkeling ervan? Vul dit formulier dan in, want jouw bijdrage is meer dan welkom!

Deel via:

Waarom dit werkt

Rondom de levensgebeurtenis wordt de burger toegeleid naar alle relevante informatie en acties bij de (lokale) overheid, in samenhang. Het onderscheid naar organisatie vervaagt. Daarmee wordt het beeld versterkt van één overheid.