Direct naar de content
icon search white

Ken de robuustheid van je zaakkoppeling

Goga
thema icon
thema Proces optimalisatie
App iBurgerzaken
#21

Koppel met zaaksystemen

Zaakgericht werken helpt meerdere gemeenten om dienstverlening en bedrijfsvoering te verbeteren. Om zaakgericht werken goed in te richten is het van belang om verder te kijken dan het zaaksysteem. Je zult ook taakspecifieke applicaties zoals iBurgerzaken mee moeten nemen in de inrichting; laat je alle vakafdelingen werken vanuit het zaaksysteem of vanuit de taakspecifieke applicatie verbind je de systemen? En hoe ga je om met de continuïteit van je dienstverlening?

Ken de robuustheid van je zaakkoppeling

PinkRoccade Publiekszaken onderhoudt nauwe contacten met diverse leveranciers van zaaksystemen. Daarbij hanteren we een classificatie van zaaksystemen. Daardoor weet de gemeente beter wat de robuustheid van de zaakkoppeling is en of er meer of minder risico is voor uitval.

iBurgerzaken koppelt met diverse zaaksystemen

Landkaart-zaakgericht-werken.jpg

Bovenstaande landkaart is – een momentopname – van september 2019.

Deel via:

Waarom het werkt

Met een juiste inrichting geeft iBurgerzaken de zaakinformatie, de zaakstatus en ook de zaakdossiers van de burgerzakenaanvraag geautomatiseerd door aan het zaaksysteem. Daardoor zijn de juiste gegevens direct beschikbaar voor anderen, zoals MijnOverheid.nl, het Klant Contact Centrum van de gemeente en de medewerkers Burgerzaken. Het geautomatiseerd uitwisselen maakt het uitvoeren van taken eenvoudiger. Bovendien neemt de kwaliteit van de dienstverlening toe doordat de kans op fouten afneemt. Gemeenten besparen door het gebruik van de koppelvlakken bovendien op uitvoeringskosten.

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers