Direct naar de content
icon search white

Zet QR codes in voor Aanvraag Stempas

Stempas.jpeg
thema icon
thema Communicatie
App iVerkiezing
#211

Zet QR codes in voor het proces Aanvraag Stempas

Op 22 november 2023 gaan we weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat betekent dat half oktober de stempassen op de mat ploffen bij de burger. Het komt regelmatig voor dat een burger deze stempas kwijt raakt of een volmacht of kiezerspas wilt aanvragen. Om tijd te besparen aan de balie is het belangrijk om burgers zo goed mogelijk te sturen op selfservice. 

met oog op de verkiezingen

Zet QR codes in om online Aanvraag Stempas te promoten

Zo kan je als gemeente een QR code genereren met het digitale proces 'Aanvraag Stempas' erachter en deze ophangen op publiekelijke, toegankelijke plaatsen. Denk hierbij aan de bibliotheek, de ontvangsthal van het gemeentehuis of bij verzorgingstehuizen. Zo kunnen burgers eenvoudig zelf het proces opstarten op ieder gewenst moment en hoeven daarvoor niet naar het gemeentehuis te komen.

Zowel een aanvraag voor een vervangende stempas voor iemand die de originele verloren is, als een kiezerspas of een volmacht kan via dezelfde QR-code aangevraagd worden.

Geneer de QR code via een online tool

Online zijn diverse tools te vinden om zelf gemakkelijk QR codes mee te genereren. Denk hierbij aan www.qr-code-generator.com, www.qrcode-monkey.com of www.qr.io.

Deel via:

Waarom dit werkt

Op het juiste moment je digitale product of dienst onder de aandacht brengen vergroot de kans op gebruik aanzienlijk. Dat betekent dat je het dáár aanbiedt waar de burger direct kan aanhaken. Kies daarvoor het meest effectieve kanaal en de best passende locatie; dichtbij de actie.

‘Problemen oplossen en gemeenten verder helpen is wat ik het liefste doe.’

Tom Krijnen, Consultant
Tom Krijnen.png