Direct naar de content
icon search white

Selfservice biedt ook voordelen voor medewerkers

Selfservice - jongeman tablet
thema icon
thema Selfservice
App iVerkiezing
#120

Maak online aanvragen vervangende stempas, kiezerspas of volmacht mogelijk

Gemeenten hebben een belangrijke verantwoordelijkheid binnen het verkiezingsproces; zij moeten ervoor zorgen dat alles op de verkiezingsdag vlekkeloos verloopt. Voldoende reden om het proces te digitaliseren voor zover dat kan binnen de huidige wet- en regelgeving. Wees helder over het digitale proces, de (vervolg)procedure en het tijdspad. Dan overziet de gebruiker het traject en weet hij wat hij kan verwachten.

Selfservice biedt ook voordelen voor medewerkers

“De selfservice-mogelijkheid binnen iVerkiezing werd ook door m’n collega’s als erg positief ervaren; geen papieren en kopieën van legitimatiebewijzen meer. De aanvraag voor een vervangende stempas, kiezerspas of volmacht staat 'gewoon' in de werkvoorraad bij nieuwe taken.”, Jaap Dam, coördinator Publiekszaken bij bestuursdienst Ommen-Hardenberg.

Deel via:

Waarom het werkt

Het gros van de burgers (en bedrijven) beseft dat de tijd niet heeft stilgestaan en is bereid het digitale kanaal te bewandelen. Toch aarzelen ze soms vanwege koudwatervrees, gewoonte of tevredenheid over het analoge kanaal. Door de voordelen te benoemen, versterk je de motivatie. En door de klantreis vooraf goed inzichtelijk te maken zorg je voor een succesvolle klantervaring en voorkom je teleurstelling bij inwoners.

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers