Direct naar de content
icon search white

Geef stembureaulid regie op eigen gegevens

Stembureaumanager.jpg
thema icon
thema Selfservice
App iVerkiezing
#171

Selfservice voor en door bedrijven en instellingen

Ondernemers verwachten steeds meer dat zij producten en diensten online kunnen aanvragen en dat zij ook via online kanalen antwoord krijgen op hun verzoek. Ze nemen niet langer genoegen met een 9-tot-5-mentaliteit, ze willen geholpen worden wanneer dat het beste uitkomt. Daarom en vanwege (dienstverlenings-)doelstellingen van de gemeente is verbetering van de online dienstverlening voor alle gemeenten een hoofdzaak. Met eHerkenning kan ook een bedrijf of instelling veilig, betrouwbaar en eenvoudig online zaken regelen met gemeenten. Je kunt eHerkenning zien als een soort DigiD voor bedrijven. En het wordt toegepast binnen verschillende burgerzakenprocessen; overlijden, verhuizen, begraven etc.

 

 

Geef stembureaulid regie op eigen gegevens

Om de verkiezing soepel & naar eigen wensen voor te bereiden wil je als gemeente niet te veel handmatig en vooral geen dubbel werk doen. Het selfserviceportaal van de Stembureaumanager zorgt ervoor dat het stembureaulid zelf veel van het werk doet en dat ook nog eens op een eenvoudige wijze. Zo kiest een stembureaulid zelf een functie en tijdstip op een stembureau naar keuze. Hier kunnen via het portaal hun eigen gegevens terugvinden en indien nodig wijzigen. En zodra de e-learning beschikbaar is, is deze vanuit hier ook te benaderen.

Jacqueline Vogels medewerker burgerzaken en tijdens verkiezingen projectmedewerker.

‘Het is een complete en overzichtelijke applicatie met eindeloos veel opties. Procesoptimalisatie, selfservice en digitale dienstverlening staan dus binnen deze applicatie centraal. Daar hecht gemeente Helmond veel waarde aan.’

Cijfers gemeente Helmond

  • 264 aanvragen
  • 30% selfservice

- Bovenstaande cijfers gaan over de verkiezingen van 2019 -

Deel via:

Waarom dit werkt

eHerkenning regelt de digitale herkenning (authenticatie) en controleert de digitale bevoegdheid (autorisatie). Met andere woorden: “Bent u wie u zegt dat u bent? En mag u doen wat u doet?”.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)