Direct naar de content
icon search white

Gebruik Samen Verder slim

pexels-poranimm-athithawatthee-842401.jpg
thema icon
thema Aansturing
App Samen Verder
#202

Dat herken jij ook toch? Door de waan van de dag kom je er niet altijd aan toe om de gewenste optimalisatieslag (snel genoeg) te maken. Onder het motto “Samen Verder” bieden we daarom een totaalpakket aan dienstverlening. Het traject start jaarlijks met een kick-start. Vanaf dat moment werken we gericht toe naar concrete doelstellingen en een set van aanbevelingen per gemeente. Samen Verder is daarmee een versnelde aanpak om te komen tot blije medewerkers en blije burgers. Door je iService-dagen slim in te zetten haal je zo mogelijk nog meer uit Samen Verder.

gemeente Nunspeet

Documenten maak je er niet zomaar even bij

De invoering van iDocumentcreatie vormt een logisch startmoment voor een gedegen optimalisatiefase in gemeente Nunspeet. Bij deze flinke klus heeft de gemeente gebruikgemaakt van iService-dagen uit haar Samen Verder dienstverleningspakket: Allyne Groen, consultant bij PinkRoccade heeft zich begin van het jaar (2022, red.) 3 dagen vastgebeten in iDocumentcreatie en na de zomer nog eens 4 dagen.

Cyntia de Joode, applicatiebeheerder gemeente Nunspeet

‘Het maken van documenten in iDocumentcreatie is niet iets wat je er even bij doet. Hier kom je zelf simpelweg niet aan toe. Door de al aangekochte Samen Verder dagen hiervoor te gebruiken was de keuze wellicht makkelijker want daardoor was het grotendeels geen financieel vraagstuk.’

gemeente Helmond

Verleiden naar het digitale kanaal

In gemeente Helmond verrijst ‘Het Huis voor de Stad’. Een gebouw voor iedereen. Een gebouw dat een nieuwe betekenis gaat geven aan het stadhuis. Het centrum van de democratie maar ook voor ontmoeting; gepland en ongepland. Een gebouw dat de huisvesting zal zijn voor de verbinding tussen medewerkers, inwoners en ondernemers. Een gebouw waar ruimte is voor expressie van het individu en het collectief. Mede daarom is het voor gemeente Helmond belangrijk om klanten te verleiden om de stap te zetten naar het digitale kanaal. Ze investeren daarom in een passende communicatiestrategie. Daarbij leren ze graag van andere gemeenten en daarom stond een iService-dag onder leiding van Mia Hamoen, consultant bij PinkRoccade Publiekszaken, in het teken van “Verleiden naar het digitale kanaal”.

Kevin Oduwa Claasen, Online communicatieadviseur gemeente Helmond

‘Hoe verleiden we Helmondse inwoners effectief naar ons digitaal kanaal? Tijdens de iService-dag kregen we, onder andere, praktische tips en inspiratie (van andere gemeenten) om hier invulling aan te geven. Erg handig! Want hierdoor zijn we echt een stap verder gekomen in onze dienstverlening.’

Deel via: