Direct naar de content
icon search white

Kies voor een grote opschoonactie

pexels-cottonbro-4108715.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iDocumentcreatie
#204

Gemeente Nunspeet heeft heel bewust bovenmatig veel aandacht voor het juiste gebruik van documenten binnen alle processen. Er zijn dan ook veel, heel veel eigen documenten in gebruik bij de afdeling burgerzaken. Denk daarbij vooral aan (begeleidende) brieven en opgemaakte e-mails. Logisch want alle uitgaande post wordt administratief juist vastgelegd zowel in het burgerzakensysteem iBurgerzaken als in het zaaksysteem Djuma.

Startmoment voor optimalisatie

De invoering van iDocumentcreatie vormt een logisch startmoment voor de optimalisatiefase in gemeente Nunspeet. Het begon met een grote opschoonactie die bijna een 0,5 jaar duurde. Dat zorgde ervoor dat ⅔ van de eigen documenten met de implementatie van iDocumentcreatie is opgeruimd. 

Cynthia de Joode, applicatiebeheerder bij gemeente Nunspeet

‘Punten, komma’s en een paar extra of andere woorden zijn niet langer een reden om eigen documenten te behouden. Toch zijn er op dit moment 50-60 eigen documenten ingericht en komen er daar de komende periode nog wel een 20-30 bij als we inzoomen op iBegraafplaats, iBijhouding en iOnderzoek.’

Deel via: