Direct naar de content
icon search white

Woon regionale opleidingen bij

Vooruitkijken.jpg
thema icon
thema Co-creatie
App Samen Verder
#7

Veranderingen versnellen door kennisdeling

Om voorop te blijven lopen en juist te profiteren van verandering, moeten zowel organisaties als individuen kennis met elkaar delen. Hierdoor kunnen veranderingen op allerlei gebieden worden versneld: in technologie, bedrijfsleven, samenleving etc. Realiseer je dat elke burgerzakenmedewerker kennis heeft. Kennis die hij tijdens zijn opleiding, carrière, dagelijks werk en ervaringen opbouwde. Kennis die hij bovendien iedere dag weer aanvult. Het is waardevolle informatie waar medewerkers binnen de eigen organisatie en van andere gemeenten van kunnen profiteren. Bovendien heeft kennis een zekere houdbaarheid; ontwikkelingen, gedachten en toepassingen veranderen na verloop van tijd.

Woon regionale opleidingen bij

Regionale opleidingen bieden bij uitstek de mogelijkheden om kennis makkelijk te delen. Enerzijds omdat een grote groep mensen op één dag zorgt voor een grote rijkdom over een specifiek product of proces. Daarnaast omdat je samenkomt met collega’s van andere gemeenten uit de regio die – dagelijks – met hetzelfde proces werken en dus tegen vergelijkbare uitdagingen aanlopen. Nu je ze persoonlijk kent, zal je ze na afloop ook sneller benaderen met andere vragen.

iAcademy: hét opleidingsplatform sinds 2019

In 2019 ontstond iAcademy: hét opleidingsplatform binnen Samen Verder. Elk jaar mag je minimaal 20 webinars en trainingen op de kalender verwachten die passen bij de klantvraag en actualiteit. Zo haal je het beste uit jezelf én elkaar!

Ga naar www.iacademykalender.nl voor het totale, actuele overzicht en om je aan te melden.

Kwartiermakergemeente Reimerswaal

Gemeente Reimerswaal was betrokken bij de ontwikkeling van iAcademy. Waarom? Zij is samen met de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle en Noord-Beveland onderdeel van GR de Bevelanden. Dat is een samenwerkingsverband van gemeenten in de provincie Zeeland. Zij komen al jaren maandelijks bijelkaar om van elkaar te leren en kennis met elkaar te delen. Heel fijn dus om zo'n ervaren kwartiermakergemeente aan te sluiten bij de ontwikkeling van iAcademy.

Arianne Dommanschet, burgerzakenmedewerker en applicatiebeheerder

‘Op deze dagen deel je eenvoudig kennis met elkaar en kom je uiteindelijk samen op hetzelfde kennisniveau uit. Daardoor kun je na het volgen van de masterclass samen verder op weg!’

Op dinsdag 10 december 2019 heeft gemeente Reimerswaal uiteraard deelgenomen aan de eerste masterclass binnen iAcademy. Deze stond in het teken van iDocumentcreatie. Lees de gehele praktijkcase.

Deel via:

Waarom dit werkt

Kennis en kennisdeling zijn abstracte begrippen en daardoor moeilijk meetbaar. Managers zien dan ook vaak alleen de gevolgen van een gebrek aan kennisdeling: lage productie, onveilige werkomstandigheden, toegenomen kosten, verlies aan klanten en ervaren professionals. Terwijl ze deze symptomen bestrijden, kunnen ze beter het probleem bij de bron aanpakken: zorgen voor een omgeving waarin kennis makkelijk gedeeld wordt, want 2 weten meer dan 1, laat staan 30! Wanneer een grote groep mensen allemaal kennis bijdraagt ontstaat een grote rijkdom aan kennis. Bovendien krijgen individuen het gevoel dat ze worden gehoord en gewaardeerd en dat zorgt er onbewust voor dat je het meeste uit jezelf wilt halen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)