Direct naar de content
icon search white

Kies voor een imago boost!

2014 Waalwijk_IMG_3868.JPG
thema icon
thema Aansturing
App Samen Verder
#17

Trek je op aan anderen

Waar sta je op het gebied van (digitale) dienstverlening? De informatie in de verschillende dashboards geven je inzicht. En gebruik je om jouw gemeentelijke cijfers te met anderen te vergelijken, te verbinden en te verbeteren. Vaar overigens niet blind op alleen die cijfers of plaatsen in rankings. Je moet goed begrijpen wat er achter die cijfers zit. Anders weet je niet waar je op moet sturen en ook niet waar je uit wilt komen.

24 juni 2014

Live met iBurgerzaken

Gemeente Waalwijk was op 24 juni 2014 de eerste gemeente in Nederland waar de iBurgerzaken-apps live gingen. Een mooi resultaat, voorafgegaan door een dito proces. Dat ze live waren en online dienstverlening aanboden heeft de gemeente de eerste periode niet breed bekend gemaakt. Logisch, ze wilden eerst een tijdje draaien om alle mogelijke kinderziektes eruit te filteren.

Waalwijk 24 juni 2014

2015

Campagne “Online regelen, wel zo makkelijk”

Vervolgens werd begin 2015 de campagne “Online regelen, wel zo makkelijk” gestart. En dat leverde mooie resultaten op; een flinke stijging van de selfservicepercentages.

Waalwijk-online-regelen.jpg
2018-2019

Kies voor een imago boost!

Toch concludeerde Eric de Laat, directeur bedrijfsvoering en dienstverlening, eind 2018 dat het tijd was voor een imago boost. Een projectteam beet zich hierin vast en kwam met een ‘Verbeterprogramma Burgerzaken’. Dankzij diverse iService-dagen is het gewenste resultaat behaald: 5 jaar na dato behoort gemeente Waalwijk weer tot de top en zijn de gebruikers weer blij met iBurgerzaken!

Waalwijk-NPS.png
2019

Proces en systeem naadloos afstemmen

Wat dat advies op maat (iService) oplevert vanuit medewerkersperspectief? iBurgerzaken wordt optimaal benut. Proces en systeem zijn naadloos op elkaar afgestemd. Dat draagt bij aan de genoemde medewerkerstevredenheid. 

Moniek Kemps, senior medewerker Publiekszaken gemeente Waalwijk

‘Wij hadden niet het gevoel alles uit iBurgerzaken te halen. We kenden niet alle opties of keuzemogelijkheden die mogelijk zijn in het systeem. Mede daardoor liepen we tegen verschillende problemen aan.’

Deel via:

Waarom het werkt

Enige vorm van competitie werkt voor menigeen goed: Het vergroot het doorzettingsvermogen; opgeven bestaat niet. Het geeft een boost aan het zelfvertrouwen: Als je ‘wint’ voelt dat gewoon goed. Het zorgt voor teamspirit; het verbindt jullie als team en je pept elkaar op. En competitie maakt je creatief en motiveert je om je te verdiepen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)