Direct naar de content
icon search white

Informeer op ludieke manier over projectvoortgang

startup-593343_640.jpg
thema icon
thema Aansturing
App iBurgerzaken
#16

Leg intern uit wat de waarde van de ontwikkeling is

Je hebt collega’s en bestuurders nodig om van een project voor verbetering van de dienstverlening een succes te maken. Investeer daar tijd en energie in. Leg je omgeving uit wat de verandering oplevert en voor wie. Kom met een goed onderbouwd en helder verhaal waarmee je anderen kunt overtuigen.

Informeer op ludieke manier over projectvoortgang

Peter van den Broek, projectleider bij gemeente Rheden koos voor een leuke, ludieke en creatieve manier om collega’s te informeren over de komst van iBurgerzaken. Hij gebruikte gedurende 9 maanden het thema ‘geboorte’ in zijn communicatie. Door het inzetten van een ‘groeimeter’ op alle 3 de locaties kende iedereen de mijlpalen en de actuele stand van zaken van het project.

Rheden-groeimeter-20161221_174023.jpg

 

 

Betrokkenheid van de gehele organisatie

Om de betrokkenheid van de gehele organisatie te behouden kwam er bij elke mijlpaal bovendien iets uit de ‘blije doos’; een roze etui met smileys, een gum met daarop een smiley en een Pink-pen. En uiteraard waren er roze geboorteflikken bij de livegang; de geboorte van iBurgerzaken in gemeente Rheden.

Rheden-blije_doos-IMG-20161017-WA0003.jpg

 

Deel via:

Waarom dit werkt

Een project kan pas een succes worden als het resultaat in vruchtbare grond landt. Er is draagvlak nodig bij alle belanghebbenden, zeker als het werk of de omgeving verandert. Pas als al die mensen intrinsiek overtuigd zijn van de meerwaarde zullen ze meewerken aan een goed resultaat.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)