Direct naar de content
icon search white

Veilige, snelle inschrijving BRP met mobiele ID-koffer

MicrosoftTeams-image (1).png
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iVerblijf & Adres
#192

Veilig en snel een BSN, ook buiten het gemeentehuis

De mobiele ID-koffer biedt een flexibele oplossing voor het inschrijven van (arbeids)migranten en internationale studenten, zowel op het gemeentehuis als op een externe locatie (denk bijvoorbeeld aan onderwijsinstellingen, werkplekken en AZC's). De klantreis is hiermee positief beïnvloed, want de burger loopt direct de deur uit met zijn BSN, op elke gewenste plek. Het bespaart veel doorlooptijd en de tijdsbesparing voor gemeenten is ongeveer 13 minuten per eerste inschrijving of hervestiging.  

Hoe het werkt in de praktijk

De mobiele ID-koffer, waarmee OPENinschrijving werkt, biedt een flexibele oplossing voor het inschrijven van (arbeids)migranten en internationale studenten, zowel op het gemeentehuis als op een externe locatie (denk bijvoorbeeld aan onderwijsinstellingen, werkplekken en AZC's). De klantreis is hiermee positief beïnvloed want de burger loopt direct de deur uit met zijn BSN, op elke gewenste plek. Het bespaart veel doorlooptijd en de tijdsbesparing voor gemeenten is ongeveer 13 minuten per eerste inschrijving of hervestiging.

Tim Schuurman, hoofd Burgerzaken gemeente Groningen

‘In mijn zoektocht om ons registratiesysteemproces te verbeteren stuitte ik op het feit dat in het Eemshavengebied arbeidsmigranten die kort in Nederland verblijven in 10 minuten kunnen worden ingeschreven en met een werkvergunning in de hand weer naar buiten lopen. Die systemen liggen aan de basis voor ons idee: een BSN-scanstraat, waar studenten in no time een BSN hebben. Klaar terwijl de student wacht en toch met een grondige identiteitscontrole; de integratie tussen iBurgerzaken en id-burger maakt het mogelijk.’

Altijd en overal

In de mobiele ID-koffer zijn verschillende technieken van PinkRoccade en ORIBI id-solutions verwerkt om de eerste inschrijving of hervestiging altijd en overal optimaal te doorlopen. Alle hardware en software is aanwezig waardoor de controle veilig en snel wordt uitgevoerd.

  • Identiteitsbewijzen: De ID-Burger document reader voert automatisch een optimale fraudecontrole uit voor meer dan 6.000 verschillende type identiteitsbewijzen. De controle op authenticiteit geeft een hoge mate van zekerheid over de echtheid en geldigheid van het document. 
  • Gezichtsvergelijking: Met behulp van een specifieke camera wordt de identiteit bij de burger gecontroleerd; komt de aanbieder van het identiteitsbewijs overeen met de pasfoto op het document? Deze automatische gezichtsvergelijking wordt ingezet ter voorkoming van look-a-like fraude.

Deel via: