Direct naar de content
icon search white

Relevante gerelateerden eenvoudig meeverhuizen

Verhuizen - dozen spullen
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iVerblijf & Adres
#94

Optimaliseer het gebruiksgemak (online)

Geef burgers en bedrijven het vertrouwen dat zij zelf de macht hebben over het proces. Creëer bijvoorbeeld overzicht, maak processen zo eenvoudig en doorzichtig mogelijk. Gemak ontstaat bijvoorbeeld door het voorinvullen van bekende gegevens; prefill. Geef daarnaast aan de gebruikers aan dat het mogelijk is om later wijzigingen door te voeren en dat fouten hersteld kunnen worden. Dit alles geeft vertrouwen en dat verlaagt de drempel voor het gebruik.

Relevante gerelateerden eenvoudig meeverhuizen

Op het moment dat de aangever van een verhuizing binnen iVerblijf & Adres bekend is toont het systeem automatisch de relevante gerelateerden. Dit gebeurt zowel bij de online aangifte door de burger als bij de aangifte aan de balie door de burgerzakenmedewerker. Deze personen zijn vervolgens eenvoudig te selecteren door de burger of de medewerker als de aangever deze wenst mee te verhuizen naar het nieuwe adres.

Deel via:

Waarom dit werkt

De gebruiksvriendelijkheid van een systeem kent een aantal aspecten, waaronder de ‘controleerbaarheid’. Dit is de mate waarin de gebruiker de baas is over het systeem of het proces, in plaats van het omgekeerde. De mate waarin fouten kunnen worden rechtgezet, of waarin een gebruiker verder kan navigeren, dragen hieraan bij. Door dit vertrouwen te geven aan de gebruiker neem je onzekerheid weg. Daarmee wordt de drempel voor het gebruik verlaagd.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)