Direct naar de content
icon search white

Werk tijdig aan je formatieplan

shutterstock_393304033 bew.jpg
thema icon
thema Aansturing
App iBurgerzaken
#114

In verhouding tot de krapte in de zorg en bij het onderwijs, zijn de personeelstekorten bij gemeenten vaak wat onderbelicht. Toch begint ook hier de vergrijzing zijn tol te eisen. Bij gemeenten is het aantal 55-plussers in de organisatie 2x zo hoog als het landelijk gemiddelde. Over 10 jaar is hierdoor een derde van de huidige gemeenteambtenaren vertrokken, met pensioen. Het aantal vacatures rijst dan ook steeds verder de pan uit, halverwege 2022 lag het aantal vacatures bij gemeenten rond de 11.000. Extra belangrijk dus om tijdig na te denken over je formatieplan.

gemeente Lingewaard

Open dag: Loeren bij Lingewaard

Ambtenaren lui? Werken bij een gemeente suf? 9-tot-5-mentaliteit? De praktijk is echt wel even anders. Kom loeren bij Lingewaard. Op zaterdag 26 november 2022 opende gemeente Lingewaard haar deuren om zo op te boksen tegen de vooroordelen die kleven aan de functie van ambtenaar. De oogst van ‘Loeren bij Lingewaard’? Ruim 750 nieuwsgierigen!

gemeente Helmond

Talentenpool bron voor werving & selectie

Gemeente Helmond werkt met een zogenaamde talentenpool met studenten van HBO's en universiteiten uit de omgeving. Deze studenten zetten ze op oproepbasis in om de dienstverlening van gemeente Helmond op het gewenste niveau te houden. Zo bleven ze ook in de zomer van 2022 binnen de servicenormen: alle reisdocumenten werden gewoon binnen 5 werkdagen uitgereikt. Bijkomend voordeel? Deze studentenpool is een goede bron voor werving en selectie.

Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)