Direct naar de content
icon search white

Op de fiets naar kersverse ouders voor natte handtekening

Vulpen_pink.jpg
thema icon
thema Selfservice
App iGeboorte
#26

Maak digitale aangifte na thuisgeboorte mogelijk

Hoewel steeds minder vrouwen thuis bevallen komt het nog altijd voor; 13% in 2017. Deze ouders doen het liefst thuis digitaal de geboorteaangifte. Ondanks identificatie met DigiD binnen het proces iGeboorte is een schriftelijke handtekening onder geboorteakte zetten toch nodig. Dat kan aan de balie in het gemeentehuis of bij de kersverse ouders thuis.

Op de fiets naar kersverse ouders voor natte handtekening

Ondanks identificatie met DigiD binnen het proces iGeboorte is een schriftelijke handtekening onder geboorteakte zetten toch nodig. Gemeente Waddinxveen stapt op de fiets om bij de kersverse ouders thuis deze handtekening te laten plaatsen. Uiteraard blijft ook de mogelijkheid om naar het gemeentehuis te komen bestaan.

Cijfers gemeente Waddinxveen

  • Selfservicepercentage 36%
  • 14 aangiftes geboorte
  • Klanttevredenheid gestegen!

Bovenstaande aantallen en selfservicepercentages zijn – een momentopname – van september 2019.

Deel via:

Waarom het werkt

Wie net vader is geworden, heeft al genoeg aan zijn hoofd; een baby die veel zorg nodig heeft, een vrouw die nog niet op de been is en vrienden en familieleden die willen weten hoe het gaat en wanneer ze langs kunnen komen bijvoorbeeld. Het verplichte tripje naar het gemeentehuis om aangifte te doen, komt dan ook meestal niet gelegen.

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers