Direct naar de content
icon search white

Zorg voor de juiste documenten

Trouwen - ringen
thema icon
thema Selfservice
App iHuwelijk
#197

Gemeenten zijn verplicht om de kans te geven om gratis te trouwen. Van die mogelijkheid wordt gretig gebruik gemaakt. Zo gretig, dat veel gemeenten de afgelopen jaren hebben gesneden in de faciliteiten en het aantal aangeboden momenten. Voor hen is een huwelijksvoltrekking namelijk een behoorlijke kostenpost.

kosteloze ceremonie

Zorg voor de juiste documenten

In gemeente Valkenswaard is een kosteloze ceremonie op dinsdagen mogelijk. Tot begin 2022 was het niet mogelijk om zo'n aanvraag online te doen. Door het toevoegen van een duidelijk ‘afwijzigingsdocument’ binnen iDocumentcreatie kwam daar verandering in. Hierin komen de voorwaarden terug die ook al op de website staan. Sinds dat moment ligt het selfservicepercentage van iHuwelijk ver boven de benchmark van 81%.

Rianne van de Ven, coördinator klantcontact burger bij gemeente Valkenswaard

‘Binnen gemeente Valkenswaard waren we aan de balie veel tijd kwijt aan het verwerken van aanvragen voor kosteloze huwelijken. Sinds we de online aanvraag hebben aangezet en het eventuele ‘afwijzigingsdocument’ snel kunnen aanmaken en toesturen besparen we veel tijd.’

selfservicepercentage

Gemeente Valkenswaard

Gemeente Valkenswaard scoort sinds het eerste kwartaal van 2022 ver boven de benchmark van iHuwelijk. Hoe dat ineens komt lees je in deze best practice.

  • Selfservicepercentage: 93%
  • Aantal aanvragen: 60

Bovenstaande aantal en selfservicepercentage zijn – een momentopname – van januari tot en met april 2022.

Deel via: