Direct naar de content
icon search white

Integreer eSuite (Dimpact) en iBurgerzaken

computer-1185626_1920.jpg
thema icon
thema Proces optimalisatie
App iBurgerzaken
#100

Koppel met zaaksystemen

Zaakgericht werken helpt meerdere gemeenten om dienstverlening en bedrijfsvoering te verbeteren. Om zaakgericht werken goed in te richten is het van belang om verder te kijken dan het zaaksysteem. Je zult ook taakspecifieke applicaties zoals iBurgerzaken mee moeten nemen in de inrichting; laat je alle vakafdelingen werken vanuit het zaaksysteem of vanuit de taakspecifieke applicatie verbind je de systemen? En hoe ga je om met de continuïteit van je dienstverlening?

Integreer eSuite (Dimpact) en iBurgerzaken

Onder regie van gemeentelijk samenwerkingsverband Dimpact hebben Atos, PinkRoccade Publiekszaken en 18 lidgemeenten jarenlang intensief samengewerkt aan de functionele integratie e-Suite en iBurgerzaken. Gemeente Coevorden was in 2017 de eerste gebruiker.

Roderik Cazemier van den Berg, ‎Kwaliteitsmedewerker Burgerzaken/KCC

‘Vanaf dat moment wikkelen medewerkers burgerzakenaangiftes en -aanvragen met één systeem af. Bovendien zijn alle data over een aanvraag of aangifte nu binnen één systeem beschikbaar; persoonsgegevens, tijdstip van aanvraag en bijgevoegde documenten.’

Deel via:

Waarom het werkt

Met een juiste inrichting geeft iBurgerzaken de zaakinformatie, de zaakstatus en ook de zaakdossiers van de burgerzakenaanvraag geautomatiseerd door aan het zaaksysteem. Daardoor zijn de juiste gegevens direct beschikbaar voor anderen, zoals MijnOverheid.nl, het Klant Contact Centrum van de gemeente en de medewerkers Burgerzaken. Het geautomatiseerd uitwisselen maakt het uitvoeren van taken eenvoudiger. Bovendien neemt de kwaliteit van de dienstverlening toe doordat de kans op fouten afneemt. Gemeenten besparen door het gebruik van de koppelvlakken bovendien op uitvoeringskosten.

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers