Direct naar de content
icon search white

Vul de driehoeksverhouding samen in

migration-2792834_1920.jpg
thema icon
thema Co-creatie
App iGeboorte
#48

Ieder zijn rol én wees een team!

De beste oplossing voor elk vraagstuk is dat opdrachtgever en opdrachtnemers binnen vooraf besproken spelregels samenwerken. Denk aan tijd, geld en kwaliteit alsook aan kaders en wetgeving. Daarbij zijn sommige rollen en taken je op het lijf geschreven en andere werkzaamheden ga je het liefst uit de weg of passen simpelweg niet bij je rol binnen het team. Zo ontstaan gescheiden verantwoordelijkheden aangevuld door samenwerking binnen het team.

Vul de driehoeksverhouding samen in

Gemeenten (opdrachtgevers) zijn expert in het bedenken en scherp formuleren van wat ze willen; de prestaties van de inkoop. Daarbij houden ze altijd het doel voor ogen; blije burgers en blije medewerkers. Leveranciers (opdrachtnemers) zijn vervolgens de experts om het gevraagde te ontwikkelen, implementeren en onderhouden; het liefst zo slim en snel mogelijk zonder dat de kwaliteit daaronder leidt. Om deze verandering teweeg te brengen vervult de (centrale) overheid een cruciale rol; Onder welke kaders en wetgeving kunnen we de verandering realiseren?

Praktijkvoorbeeld: Common Ground, team 16, geboorteaangifte

Common Ground is niet langer vooral een idee, een lonkend perspectief. Er wordt al met verschillende teams naar gehandeld. Misschien heb je gezien dat we als PinkRoccade Publiekszaken deelnemen aan “Team 16”? Dit team buigt zich over het tijd- en plaatsongebonden aangeven van een geboorte , digitaal door zowel ouders als medici. Prachtig om te zien hoe we vanuit verschillende disciplines en invalshoeken snel tot een moderne oplossing konden komen. Een oplossing die zorgt voor goede dienstverlening naar inwoners en bedrijven; kersverse ouders, gemeenten en medici!

Pilot iGeboorte+ bij gemeente Ede

De gemeente Ede is voornemens om de eerste gebruiker te zijn van iGeboorte+. Daarover lopen sinds februari 2020 gesprekken. Uiteraard is hier Ziekenhuis Gelderse Vallei nauw bij betrokken. De verwachting? Dat in maart 2020 de app in gebruik is. 

> Lees meer over deze innovatie: iGeboorte+

Cijfers gemeente Ede

  • Selfservicepercentage 46%
  • 241 aangiftes geboorte
  • 80% aangiften in Ziekenhuis Gelderse Vallei
  • Tijdsbesparing van 5-12 minuten per aangifte

Bovenstaande aantallen en selfservicepercentages zijn – een momentopname – van september 2019.

Deel via:

Waarom het werkt

Zo heeft ieder zijn of haar eigen rol. Een rol die wisselwerking heeft met die van anderen. Iedere rol kent zijn eigen verantwoordelijkheden en bevoegdheden die nodig zijn om die rol optimaal te vervullen. Zo’n rol krijg je passend bij de kennis, vaardigheden, kunde en persoonlijkheden binnen het bedrijf en de experts die daar in dienst zijn. En als de prestatie nog niet helemaal duidelijk is dan werk je een tijdje samen tot het idee wel uitgekristalliseerd – genoeg – is en iedereen alsnog zijn of haar rol kan pakken.

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers