Direct naar de content
icon search white

Brondocumenten automatisch genereren

businessmen-2245093.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iBrondocumenten
#163

Heb lef: Automatische verwerking (in de BRP)

iBurgerzaken verwerkt processen waar mogelijk automatisch. De ingevoerde procesgegevens worden zonder tussenkomst van een ambtenaar verwerkt in de Basisregistratie Personen (BRP). Het traditionele proces voor het verwerken van aangiftes is vaak tijdrovend en verloopt gecompliceerd. Dit kan efficiënter en dus goedkoper. Deze geautomatiseerde verwerking vindt plaats in verschillende processen in iBurgerzaken. Uiteraard pas vanaf het moment dat de gemeente hier klaar voor is en deze procesconfiguratie ‘aanzet’.

Brondocumenten automatisch genereren

Ben je comfortabel met hoe brondocumenten binnen jouw gemeente worden weggezet in een bepaald proces? Laat ze dan automatisch aanmaken en wegschrijven. Dit is een instelling in de procesconfiguratie, welke per afdeling/proces in te stellen is.

Deel via:

Waarom dit werkt

Eenmaal in gebruik zijn alle betrokken enthousiast over de resultaten: Door het automatiseren van processen kan hetzelfde werk vaak door minder personen en in minder tijd worden uitgevoerd. Bovendien is de BRP sneller bijgewerkt en dat verbetert de dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)