Direct naar de content
icon search white

Goed gebruik briefadres

110_89acc2ba864926c.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iOnderzoek
#191

Optimaliseer het gebruiksgemak

Geef gebruikers het vertrouwen dat zij zelf de macht hebben over het proces. Creëer bijvoorbeeld overzicht, maak processen zo eenvoudig en doorzichtig mogelijk. Gemak ontstaat bijvoorbeeld door het voorinvullen van bekende gegevens; prefill. Geef daarnaast aan de gebruikers aan dat het mogelijk is om later wijzigingen door te voeren en dat fouten hersteld kunnen worden. Dit alles geeft vertrouwen en dat verlaagt de drempel voor het gebruik.

Goed gebruik briefadres

Het verhuizen naar een briefadres en het controleren van een briefadres zijn vanaf iBurgerzaken release 4.5 (januari 2022) echt 2 losse acties die wel duidelijk aan elkaar verbonden zijn en blijven.

Binnen iVerblijf & Adres is het mogelijk om een ambtshalve verhuizing naar een briefadres te doen. Binnen deze zaak upload je bovendien eenvoudig relevante documenten. Ook geef je daar aan of een vervolgzaak 'Controle briefadres' in iOnderzoek gewenst is. Vanuit de verhuiszaak wordt dan direct een controle klaargezet in de wachtkamer en deze verschijnt vervolgens op het juiste moment op de werklijst. Je vult in deze zaak alle contactmomenten in en verwerkt de uitkomst van de controle. Natuurlijk staan in deze zaak ook de documenten uit de verhuiszaak. 

Rica Stienstra, medewerker Publiekszaken bij gemeente Apeldoorn

‘Het is nu mogelijk om terug te kijken in het dossier vanaf het moment dat de persoon is verhuisd naar een briefadres. Dat is erg prettig bij mensen die langdurig op een briefadres verblijven, denk bijvoorbeeld aan dak- en thuislozen.’

Deel via: