Direct naar de content
icon search white

Koppel AMP en iBurgerzaken

amp-bezorgen.png
thema icon
thema Proces optimalisatie
App iReisdocumenten
#111

Koppel met bezorgsysteem

De veranderende verwachtingen op het gebied van gebruiksvriendelijke en digitale dienstverlening hebben invloed op de werkzaamheden op de burgerzakenafdeling. Zo maken steeds meer gemeenten het bezorgen van aangevraagde waardedocumenten zoals paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen mogelijk. Koppelingen en koppelvlakken tussen verschillende oplossingen zorgen voor een vereenvoudiging van de dienstverlening en verminderen de kans op fouten.

Koppel AMP en iBurgerzaken

Sinds 20017 krijgen Twenteranders die niet in de gelegenheid zijn reisdocumenten af te halen bij het gemeentehuis de mogelijkheid om rijbewijzen, paspoorten en identiteitskaarten thuis of op het werk te laten bezorgen. De proefperiode van twee jaar, in 2017 en 2018, bleek een groot succes. Op jaarbasis zijn ongeveer 300 reisdocumenten bij mensen thuis of op het werk bezorgd. Vooral senioren en mensen met een beperking maakten gebruik van de betaalde service. Burgemeester Annelies van der Kolk is in haar nopjes met de bezorgservice: „De service blijkt in een behoefte te voorzien en daarom hebben we als college besloten om dit structureel te maken”

> Lees artikel in Tubantia

Cijfers gemeente Twenterand

  • Selfservicepercentage 14%
  • 129 aanvragen reisdocumenten

Bovenstaande aantallen en selfservicepercentages zijn – een momentopname – van september 2019.

Deel via:

Waarom het werkt

Het digitaal uitwisselen van gegevens maakt het uitvoeren van taken eenvoudiger voor zowel professionals als burgers en bedrijven. Bovendien neemt de kwaliteit van de dienstverlening toe doordat de kans op fouten afneemt. Gemeenten besparen door het gebruik van de koppelvlakken bovendien op uitvoeringskosten.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Manager Development
Sanne van der Zanden (2019)