Direct naar de content
icon search white

Altijd (digitale) dossiervorming

110_89acc2ba864926c.jpg
thema icon
thema Proces optimalisatie
App iOnderzoek
#132

Optimaliseer het gebruiksgemak (medewerker)

Geef gebruikers het vertrouwen dat zij zelf de macht hebben over het proces. Creëer overzicht, maak processen zo eenvoudig en doorzichtig mogelijk. Geef aan dat het mogelijk is om later wijzigingen door te voeren en dat fouten hersteld kunnen worden. Door vertrouwen te geven aan de gebruiker neem je onzekerheid weg. Daarmee wordt de drempel voor het gebruik verlaagd.

Altijd (digitale) dossiervorming

Het gehele proces voor een adresonderzoek is binnen iAdresonderzoek in één module opgenomen: melding en vooronderzoek, oproep en uitgebreid onderzoek én voornemen en besluit. Binnen iAdresonderzoek is elk contact te registreren en wordt automatisch een digitaal dossier opgebouwd. Bovendien is het vanaf het vooronderzoek in elke stap mogelijk om het onderzoek vroegtijdig af te ronden. Afhankelijk van de situatie wordt het onderzoek beëindigd en waar nodig het proces voor een verhuizing gestart.

Menira Voorde-Demir, senior medewerker burgerzaken, gemeente Almelo

‘In iAdresonderzoek zien wij vooral het voordeel van overzichtelijkheid en alle informatie op een plek zodat het niet uitmaakt wie de zaak oppakt maar alle informatie bij de hand heeft. Door gemakkelijke en gebruikersvriendelijke inrichting voldoet deze aan onze procesinrichting.’

Deel via:

Waarom het werkt

De gebruiksvriendelijkheid van een systeem kent een aantal aspecten, waaronder de ‘controleerbaarheid’. Dit is de mate waarin de gebruiker de baas is over het systeem of het proces, in plaats van het omgekeerde. De mate waarin fouten kunnen worden rechtgezet, of waarin een gebruiker verder kan navigeren, dragen hieraan bij. Dat zorgt voor een groter vertrouwen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Manager Development
Sanne van der Zanden (2019)