Direct naar de content
icon search white
Naturalisatie(ceremonie)

iNationaliteit - het product

Een aanvraag voor naturalisatie of optie is een langlopende procedure, variërend van enkele weken tot maanden. Als ambtenaar hierin goed worden ondersteund door iBurgerzaken - van de documenten voor de aanvraag tot en met de bijwerking in de basisregistratie personen - is een hele verademing.

Naturalisatie in één lijstweergave

Een burger die de Nederlandse nationaliteit wil, voor alleen zichzelf of voor zijn gezin, komt naar de gemeente om een aanvraag in te dienen voor naturalisatie of optie. Als ambtenaar en gebruiker van iNationaliteit heb je alle benodigde aanvraagdocumenten in één lijstweergave beschikbaar. 

Afb. iNationaliteit.png

Standaard uitgeleverde modeldocumenten

Als medewerker burgerzaken kun je de juiste documenten aanmaken op basis van de standaard uitgeleverde modeldocumenten. En je kunt ze per stuk nog bewerken, direct vanuit de zaak.

Op de aanvraag dient er per persoon een besluit te worden genomen. Bij een positief besluit op de naturalisatieaanvraag door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voeg je het koninklijk besluit toe aan de zaak, als het gaat om een optieprocedure maak je zelf de bevestiging aan. Wederom op basis van een standaard uitgeleverd modeldocument, dat je direct vanuit de zaak nog kunt bewerken.

Naturalisatieceremonie

Daarnaast is de naturalisatieceremonie een belangrijk moment in het leven van een naturalisandus of optant. Dat is immers het laatste onderdeel om de Nederlandse nationaliteit te krijgen.

Vanuit de zaak voor een naturalisatie- of optieprocedure kun je eenvoudig een uitnodiging voor de ceremonie versturen naar alle personen in de aanvraag. Na de ceremonie verwerk je de uitreiking van het koninklijk besluit of de bevestiging in de zaak. En werk je de basisregistratie personen (BRP) bij.

Deel via:

‘(i)Burgerzaken klaar voor de toekomst. Daar gaan we samen voor!’

Frank van Baren, Product Owner / Business Analist
Frank van Baren (zij)