Direct naar de content
icon search white
Bijhouden van persoonslijsten

iBijhouding - het product

Met iBijhouding hebben BRP-experts én burgerzakenmedewerkers een krachtige tool in handen waarmee ze op een efficiënte manier persoonslijsten actualiseren en corrigeren. Binnen iBijhouding actualiseer en controleer je de persoonslijst op een overzichtelijke en gecontroleerde manier.

Aanpassen en controleren van de persoonslijst

iBijhouding is anders van opzet dan andere processen binnen iBurgerzaken. Daardoor heb je meer overzicht , breng je eenvoudiger wijzigingen aan en controleer je de kwaliteit vooraf:

Schermvoorbeeld iBijhouding.png

Schermvoorbeeld iBijhouding met melding BCM en categorie Verblijfplaats opengeklapt.

  • Overzicht: tijdens het bijhouden van een proces is de gehele persoonslijst zichtbaar. In een categorie-stapeltje zijn alle actuele en (onjuiste) historische categorieën naast elkaar geplaatst. De actuele categorie eerst en naar rechts toe de historische categorieën teruglopend in de tijd.
  • Gemak: je kan alle wijzigingen op de persoonslijst aanbrengen voordat je deze bijwerkt in de BRP. Je kunt dus de persoonslijst al inzien, voordat deze is bijgewerkt in de BRP. 
  • Kwaliteit: de persoonslijst kan je laten controleren door de BestandsControleModule (BCM) van RvIG. De BCM bevat meer dan 1800 controles. Zijn er fouten geconstateerd, dan heb je nog de mogelijkheid om de persoonslijst te verbeteren voordat je de BRP bijwerkt. Zo voorkom je fouten op de persoonslijst. De controle door de BCM kan je laten uitvoeren zo vaak als nodig is.
  • Compleet: naast dat je de gehele persoonslijst in één zaak kunt wijzigen, heb je ook de mogelijkheid om de brondocumenten voor deze zaak toe te voegen aan het dossier. En je standaardbrieven draai je ook zo uit.
  • Automatisch: bij het openen van een nieuwe zaak voor het bijhouden van de persoonslijst, voegt iBijhouding automatisch een afdruk van de PL toe aan het dossier. De aangepaste persoonslijst kan je ook afdrukken, zodat je de oude – en nieuwe situatie goed met elkaar kunt vergelijken.

Een veilige leeromgeving

Zowel de ervaren burgerzakenmedewerkers als de groentjes binnen burgerzakenland vinden iBijhouding super werken.

 

Niek Joosse, medewerker Burgerzaken bij gemeente Kapelle

‘iBijhouding biedt een relatief veilige leeromgeving. Tot je op “BRP Bijwerken” klikt kan je zonder gevaar voor fouten aanpassingen maken. De ingebouwde waarschuwingen en BCM controle bevorderen de kwaliteit van de mutaties en het zelflerende vermogen van de BRP-specialisten in spé. Wil je toch dat een meer ervaren collega even meekijkt? Dan wijs je de zaak met daarin alle documenten toe aan die collega.’

Deel via:

‘Optimaliseren van processen dankzij innovaties met klanten en partners.’

Engelbert Wijnhoven, Productmanager
Engelbert Wijnhoven