Direct naar de content
icon search white
Dienstverlening

iAcademy

Wil jij ook de extra stappen maken in je applicatiebeheer om je gemeente naar een volgend niveau te tillen? Met iAcademy haal je het beste uit jezelf én elkaar. Met gezamenlijke opleidingen en masterclasses over verschillende onderwerpen gaan we aan de slag zodat jij optimaal gebruik weet te maken van de applicatie! De eerste iAcademy Masterclasses zijn speciaal gericht op Applicatiebeheerders. De Masterclasses zijn regionaal georganiseerd waarbij je met applicatiebeheerders in je eigen regio verdiepende kennis opdoet over specifieke thema’s.  

iAcademy start in 2019 met Masterclass Applicatiebeheerders

Het programma van iAcademy: “Masterclass voor Applicatiebeheerders” bestaat uit 7 dagen. Waarvan 1 dag in 2019 plaatsvindt en 6 dagen in 2020. De planning van de onderwerpen vind je in onderstaande afbeelding. Iedere dag staat in teken van 1 specifiek onderwerp waarbij je kennis wordt geactualiseerd met de meest recente ontwikkelingen. Zo blijf je op de hoogte en maak jij optimaal gebruik van iBurgerzaken. Daardoor ga je Cipers-loos werken! In de ochtend zijn kennissessies van het specifieke onderwerp. En in de middag ga je deze kennis toepassen in workshops. Uiteraard delen we ook best practices van andere gemeenten. En heb je de gelegenheid om met collega-gemeenten bij te praten en ervaringen met elkaar te delen.

iAcademy.png

De eerste masterclass gaat over iDocumentcreatie

We zijn volop bezig om de huidige documentgenerator (TDI, Kofax of SmartDocuments) te vervangen door iDocumentcreatie. Deze oplossing is al toegepast bij iNationaliteit. Een groot aantal apps van iBurgerzaken worden dit jaar overgezet. Tijdens deze Masterclass verdiepen we in de functionaliteiten van iDocumentcreatie en delen we de tips en tricks. De volgende onderwerpen komen onder andere aanbod:

  • Leren om op een eenvoudig wijze (complexe) documenten aan te maken;
  • Hoe je gemeentelijke documenten kunt omzetten naar de nieuwe documentcreatie;
  • Planning maken per gemeente om alle documenten over te zetten naar iDocumentcreatie.

We zijn nieuwe data aan het plannen, houd deze pagina in de gaten!

De tweede masterclass gaat over iNzicht Burgerzaken

Tijdens deze tweedaagse Masterclass leer je de basis van iNzicht Burgerzaken en hoe je deze standaard overzichten zélf kunt aanpassen. Op dit moment telt iNzicht Burgerzaken (voorheen iRapportage) 122 standaard overzichten met data uit de BRP. Deze rapportages zijn per overzicht te autoriseren en kan beschikbaar gesteld worden aan verschillende doelgroepen binnen de gemeente om beleid te maken en sturing te geven.

De volgende onderwerpen komen onder andere aanbod:

  • Leer op de eerste dag de basis van iNzicht, de tabellenstructuur achter de rapportages en maken we een start met het verwerven van SQL kennis;
  • Op de tweede dag gaan we verder met de SQL cursus en ga je overzichten maken in je eigen omgeving. 

We zijn nieuwe data aan het plannen, houd deze pagina in de gaten!

Aanvullende informatie

Aan de masterclass zijn kosten verbonden. Wil je hier meer informatie over? Vul het formulier in voor een opvraag van de kosten en aanvullende informatie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Deel via:

‘Mijn doel is om in verbinding met klanten en relaties écht bij te kunnen dragen aan (proces)verbetering en innovatie.’

Femke Rhouat-Van der Gouw, Manager Services Publiekszaken
Femke Rhouat.png